AK Parti-DSP plaj savaşı

Güncelleme Tarihi:

AK Parti-DSP plaj savaşı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2009 00:00

Eskişehir’in DSP’li Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in Porsuk Çayı’na yaptırdığı yapay plaja AK Partili TBMM Çevre Komisyonu Başkanvekili Mustafa Öztürk savaş açtı.

Öztürk, hastalığa neden olacağı iddiasıyla, İl Sağlık Müdürlüğü’nün plajı mühürlemesini istedi. Kimya ve çevre mühendisi Öztürk, şu görüşleri savundu:
Bu suya yüksek dozajda klor ilave ederek insan sağlığı tehdit edilmektedir. Yüzme havuzları ile yapay plaj sularında mikroorganizma varsa bu sularda organik madde olma ihtimali kuvvetle muhtemeldir. Yüzme suyu olarak kullanılmadan önce toplam organik madde tayini yapılmalıdır. Ham su içinde organik madde varsa klor ile organik madde reaksiyona girer. Dezenfeksiyonun yan ürünü dediğimiz kloroform dahil trihalometan (THM) ve haloasetik asit (HAA) bileşikleri oluşur. THM ve HAA bileşiklerinin insanlarda kalın bağırsak kanseri, mide kanseri, lenf kanseri gibi hastalıklara yol açtığı tespit edilmiştir. Trihalometan konsantrasyonu belli aralıklarda ölçülmelidir. Yapay plajdaki bulanık, renkli ve çamurlu suda yüzen çocuklar görülmektedir. Bu plajda yüzenlerin hasta olması kuvvetle muhtemeldir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!