AK Parti Cizre eski ilçe başkanının kardeşi öldürülmesiyle ilgili yeni gelişme

Güncelleme Tarihi:

AK Parti Cizre eski ilçe başkanının kardeşi öldürülmesiyle ilgili yeni gelişme
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2021 15:02

Şırnak’ın Cizre ilçesinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden AK Parti eski Cizre İlçe Başkanı Cihan Güven'in kardeşi ve Meman Aşireti'nin lideri Tahir Güven'in (67) ölümüyle ilgili şüpheli Emin Kalkan'ın tutuklandığı öğrenildi. Bakan Soylu olayla ilgili olarak, 'Şırnak Cizre’de bir katliam oldu. İlçe başkanımızın kardeşi olan Tahir Güven, gece yarısı bir komplo ile öldürüldü. Kim öldürdü, niye öldürdü? Pusu kuran Mehmet Miraç Dinç'i, bu sabah HDP milletvekili Hüseyin Kaçmaz’ın evinde yakaladık.' açıklamasında bulunmuştu.

Haberin Devamı

AK Parti eski İlçe Başkanı Cihan Güvenin kardeşi ve Meman Aşireti lideri Tahir Güven aracıyla seyir halindeyken saldırıya uğradı. Saldırı sonucu Güven hayatını kaybetti. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri yaptığı kontrolde Güven’in olay yerinde hayatını kaybettiğini belirleyerek ambulansla Cizre Devlet Hastanesi morguna götürdü.

Polis çevre güvenliği aldığı olay bölgesinde çok sayıda boş kovan buldu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA: 1 KİŞİ TUTUKLANDI, 3 KİŞİ GÖZALTINDA

Şırnak’ın Cizre ilçesinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden eski AK Parti Cizre İlçe Başkanı Cihan Güven'in kardeşi ve Meman aşiretinin lideri Tahir Güven'in (67) ölümüyle ilgili şüpheli Emin Kalkan'ın tutuklandığı öğrenildi. Gözaltındaki üç şüphelinin ise sorgusu sürüyor.

Haberin Devamı

Şırnak Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, “Konuyla ilgili olarak sürdürülen adli tahkikat kapsamında, bahse konu eylemin şüphelilerinden M.M.D. isimli şahıs, 07.12.2021 günü akşam 19.00 sıralarında H.K.,M.S.K, A.K, isimli şahısların aile apartmanına girmiş, yaklaşık 4 saat kaldıktan sonra bahse konu evden, aile apartmanının sakinlerinden A.K. ile birlikte araçla ayrılırken, M.M.D. ve A.K isimli her iki şahıs da yakalanarak savcılık talimatıyla gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan M.M.D ile irtibatlı olduğu tespit edilen S.G. isimli şüpheli şahıs ise İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 08.12.2021 tarihinde Silopi İlçesinde, K.K. isimli şahsın evinden ayrılırken yakalanarak gözaltına alınmıştır. Bahse konu silahlı saldırı olayıyla ilgili olarak 1 kişi tutuklu, 3 kişi gözaltında bulunmakta olup adli soruşturma devam etmektedir” denildi.

‘HDP MİLLETVEKİLİNİN EVİNDE YAKALADIK’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şırnak Cizre'de eski AK Parti İlçe Başkanı'nın kardeşi ve Meman aşireti lideri Tahir Güven'in öldürülmesiyle ilgili TBMM'de dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu, "Şırnak Cizre’de bir katliam oldu. İlçe başkanımızın kardeşi olan Tahir Güven, gece yarısı bir komplo ile öldürüldü. Kim öldürdü, niye öldürdü? Pusu kuran Mehmet Miraç Dinç'i, bu sabah HDP milletvekili Hüseyin Kaçmaz’ın evinde yakaladık. Mehmet Miraç Dinç'e bu katliamın talimatını PKK Suriye’den verdi. Hesabını vereceksiniz. Burada demokrasi hikayesi anlatarak milleti aldatamayacaksınız. Siz çocukları anasız babasız bıraktınız. Hepiniz Kürt kardeşlerimize çektirdiklerinizin hesabını vereceksiniz, kaçamayacaksınız. Kürtler sizden nefret ediyor" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!