AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki kimdir?

Güncelleme Tarihi:

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki kimdir
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2019 12:36

AK Parti ve MHP, 31 Mart Yerel Seçimleri için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak Mehmet Özhaseki’yi gösterdi. Adaylığın kamuoyuyla paylaşılması ardından Mehmet Özhaseki’nin hayatına ilişkin bilgiler merak konusu oldu. Peki, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki kimdir?

Haberin Devamı

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, 1957 yılında Kayseri’de dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Kayseri’de tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektronik Mühendisliği Bölümü’nü kazandı. O yıllarda ülkede hakim olan siyasi şartlar nedeniyle eğitimine ara vermek zorunda kaldı. Aynı yıl kazandığı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

Tekstil üzerine faaliyet yürüten aile şirketinin başına geçti. 1994 yılına kadar ticaret hayatının içinde aktif olarak yer aldı.

27 Mart 1994 mahalli seçimlerinde Melikgazi Belediye Başkanlığı’nı kazandı. Özhaseki, 28 Şubat dönemi yaşanan baskılar nedeniyle boşalan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamına 23 Haziran 1998 tarihinde Meclis’te yapılan oylama ile seçildi.

Mehmet Özhaseki, 18 Nisan 1999 yerel seçimlerinde yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildi.

28 Mart 2004 yerel seçimlerinde 3. kez Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yeniden seçildi.

29 Mart 2009 ve 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde aday olup 4. ve 5. kez Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildi. Özhaseki, 5. kez üst üste Büyükşehir Belediye Başkanı seçilerek Türkiye tarihine geçen bir kaç isimden biri oldu.

Tarihi Kentler Birliği'nin 2004-2011 yılları arasında 7 yıl başkanlığını yaptı. Özhaseki, AK Parti'den milletvekilliği adaylığı için 10 Şubat 2015 tarihinde büyükşehir belediye başkanlığından istifa etti. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde AK Parti Kayseri Milletvekili olarak seçildi.

Kısa sürede yerel siyasetten genel siyasete adapte olan Özhaseki, AK Parti'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. Bu görevde iken Doğu Anadolu’nun kalkınması konusunda koordinasyon görevini üstlendi.

2016 yılının Mayıs ayında Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak görev aldı.  Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi’ne geçiş ile birlikte AK Parti Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak yeniden görev aldı.

Evli ve 4 çocuk babası olan Mehmet Özhaseki, İngilizce-Arapça bilmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!