Air France'ın patronu kazayı pencereden gördü

Güncelleme Tarihi:

Air Franceın patronu kazayı pencereden gördü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

AIR France'ın başkanı dünkü Concorde kazasını Roissy'deki bürosunun penceresinden seyretti. Kazadan sonra basına açıklama yaparken, Fransız gazetecilerin ifadesine göre ‘yıkılmış halde’ olan Jean-Cyril Spinetta'nın faciaya tanık olduğunu Fransız Ulaştırma Bakanı Jean-Claude Gayssot açıkladı. Bakan ‘Başkan Spinetta kazayı bürosunun penceresinden seyretmiş. Hemen beni aradı, ben de faciayı Başbakan’a bildirdim' dedi.

Almanya kaza şoku yaşıyor

GEMİYLE Latin Amerika turuna çıkacak Alman yolcuları taşıyan Concorde'un düşmesi, Almanya'da şok ve üzüntü yarattı. Politikacılar resmi programlarını iptal etti. Alman gazeteleri uçak kazasıyla ilgili haberleri manşetten verdi. Bild gazetesi, ‘‘Concorde felaketi’’ başlığıyla verdiği haberde, ‘‘hayal gemisi’’ ile yolculuk etmeye hazırlanan 100 turistin alev topu içinde yanarak öldüklerini yazdı.

Berliner Zeitung da, hayatlarının en güzel tatilini yapmaya hazırlanan turistlerin yanarak öldüğünü ve Almanya'nın olaydan büyük üzüntü duyduğunu belirtti. Süddeutsche Zeitung, ‘‘Concorde kazasında 100 Alman öldü’’ başlığıyla kazayı manşetten duyurdu. Ancak daha sonra ölenlerden dördünün Alman olmadığı anlaşıldı. ‘‘Frankfurter Rundschau’’ gazetesi, ölenlerin çoğunun hayallerindeki tatili yapmaya hazırlanan zengin Alman turistler olduğunu yazdı.

Pahalı uçak da düşüyor

BUNDAN dört yıl önce Dominik Cumhuriyeti'ne charter seferiyle Alman turist götüren Birgen Air uçağının düşmesi üzerine Alman medyası, ‘‘ucuz charter seferleri güvenli değil’’ diye karalama kampanyası başlatmıştı. Ancak yine Alman turistleri taşıyan Concorde'un geçirdiği kaza, pahalı uçakların da düştüğünü ortaya koydu. Şimdi Alman medyasının nasıl bir tutum takınacağı merakla bekleniyor.

Birgen Air kazası 6 Şubat 1996'da meydana gelmişti. 176 Alman yolcu ve 13 mürettebatı taşıyan Boeing 757 uçağı Dominik Cumhuriyeti yakınlarında denize çakılmıştı. Bu facianın ardından Alman medyası doğrudan Türk uçak şirketini hedef alarak ucuz charter seferlerini yerden yere vurmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!