Aileye müzikli din eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Aileye müzikli din eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2001 00:00


Nuran ÇAKMAKÇI / İSTANBUL
Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı anne babalara dini eğitim vermek için bir proje hazırlıyor. Müsteşar Yardımcısı Necdet Özkaya, dini eğitim sırasında müziği kullanmak gerektiğini de söyledi, ‘‘Ezan okunurken de şiir ve müzikten yararlanılıyor’’ dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Necdet Özkaya, başta İmam Hatip Liseleri velileri olmak üzere, anne babalara din eğitimi vermek için bir proje hazırlandığını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Din Öğretiminde Yeni Yöntem Arayışları Uluslarası Sempozyum’un kapanış töreninde bir konuşma yapan Müsteşar Yardımcısı Necdet Özkaya, anne babalara din eğitimi vermenin artık bir ihtiyaç olduğunu vurguladı. Özkaya, ‘‘Bu proje bütün dünyanın ilgisini çekecek. Çocuk ne kadar okulun malıysa, ailenin de malıdır, ürünüdür. Zaman zaman okulla anne baba arasında bu konuda çatışma oluyor’’ dedi. Anne babalara eğitim verecek öğretmenlerin yetiştirilmesinin ardından başta İmam Hatip Liseleri velilerinin okullara çağrılacağını söyleyen Özkaya, ‘‘Onları okullara davet edeceğiz. İmam Hatip Liseleri'nde bunu başarırsak, diğer okullarda da bu program uygulanacak’’ dedi.

Özkaya, din öğretiminde müzik ve edebiyattan da faydalanılması gerektiğini de vurguladı. Özkaya, ‘‘Sadece bu eğitimde felsefi, psikolojik, pedagojik yaklaşımın yanısıra resim, şiir, müzikten de faydalanmak zorundayız. Ezan okunuyor, şiir ve müzikten yararlanılıyor. Bunlar güzel seslerdir. Sınıfta da öğretmen çocuklara dini eğitim verirken, bunlardan faydalanmalı’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!