Ailesi Ä°stanbul'a gönderildi

Güncelleme Tarihi:

Ailesi İstanbula gönderildi
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 11, 2001 10:30

Taksim'deki saldırıyı düzenleyen Uğur Bülbül'ün Bartın'daki yakınları dün akşam Bartın Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularından sonra, sabaha karşı İstanbul'a gönderildi.

Haberin Devamı

Canlı bomba Bülbül'ün annesi Suzan Bülbül, ağabeyi Murat Bülbül ve kızkardeşi dün akşam Bartın Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltına alınarak sorgulandı. Canlı bombanın yakınları daha sonra İstanbul'a gönderildi.

Alınan bilgiye göre Uğur Bülbül, Bartın'da DHKP-C adına çeşili olaylara katıldı, yasadışı dergi dağıtmaktan Ankara DGM'de 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bartın Özel Tip Cezaevi'nde ölüm orucundayken cezaevi operasyonu sonrası hastaye kaldırıldı. Nakledildiği  Sincan F Tipi Cezaevi'nden afla serbest kaldı.

EŞİ SİYASİ GÖRÜŞÜ YÜZÜNDEN TERKETTİ

Bombacı Uğur Bülbül'ün amcasının oğlu, eşinin, siyasi görüşü nedeniyle Bülbül'ü terkettiğini söyledi. 

Uğur Bülbül'ün annesinin Bartın Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda aşçı, kardeşi Murat Bülbül'ün de aynı okulda hizmetli olarak çalıştığını anlatan amcasının oğlu Ümit Bülbül, şunları söyledi:

''Uğur'un patlattığı bombayla hayatını kaybeden polislere ve yaralılara çok üzüldüm. Hiçbir günahı olmayan insanların canı yandı. Uğur'un ölmesine üzülmedim. Çünkü ölümü hak etti. Bu tür siyasi düşüncelere sahip olanların ne yapmak istediklerini anlayamıyorum. Bunların tümü zavallılar. Kendilerine yazık ediyorlar.'' 

Ümit Bülbül, Uğur ile uzun yıllardır görüşmediğini belirterek, siyasi görüşünden dolayı eşi tarafından da terk edildiğini söyledi.

Bu arada, UÄŸur Bülbül'ün ailesinin komÅŸuları, Taksim'deki olayın ardından, polislerin Bülbül ailesini evlerinden alarak götürdüklerini söylediler.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!