Aile hekimi nasıl değiştirilir? E-Devlet ve E-Nabız üzerinden aile hekimi değiştirme işlemi

Güncelleme Tarihi:

Aile hekimi nasıl değiştirilir E-Devlet ve E-Nabız üzerinden aile hekimi değiştirme işlemi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2022 12:07

Vatandaşlar pek çok işlemi dijital ortamda kolayca yapabiliyor. Bunlardan biri de aile hekimi değiştirme işlemi. e-Devlet veya e-Nabız üzerinden kolayca aile hekimi değişikliği yapılabiliyor. Bunun için birkaç adımı tamamlamak yeterli. Peki aile hekimi nasıl değiştirilir? E-Devlet ve E-Nabız üzerinden aile hekimi değiştirme işlemi...

Haberin Devamı

Sağlık bakanlığı, bazı işlemler için internet ortamında kolaylıklar tanıyor. Bunlardan biri de aile hekime değiştirme işlemi. Aile hekimi değişikliği yapmak isteyenler, e-Devlet ya da e-Nabız üzerinden bu adımları kolayca tamamlayabiliyor. Yapılan değişiklikler de ortalama 3 ila 5 günü içerisinde sisteme yansıyor. Peki aile hekimi nasıl değiştirilir? İşte, aile hekimi değiştirme süreci ile ilgili bilgiler...

AİLE HEKİMİ NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

Aile hekimini değiştirmek için ilk olarak e-Devlet veya e-Nabız hesabına giriş yapınız. e-Nabız için şifreniz yoksa e-Devlet üzerinden ilerleyebilirsiniz.

e-Nabız'a ilk defa giriş yapılıyorsa kayıt gerektirecektir.

Giriş yaptıktan sonra çıkan ekranda, mevcut aile hekimini göreceksiniz. Aile hekiminin hemen altında yer alan "Aile Hekimi değiştir" butonuna tıklayın.

Haberin Devamı

Sistem aile hekiminizi neden değiştirmek istediğinizi soracaktır. Neden belirttikten sonra harita üzerinden aile sağlık merkezlerini görüntüleyebilir, evinize en yakın olan doktoru seçebilirsiniz.

Tüm aşamalar tamamlandıktan sonra değişiklik talebi 3 ila 5 günü içerisinde sisteme işlenir ve değişiklik talebi onaylanır.

 

BAKMADAN GEÇME!