AIDS'linin intikamı

Güncelleme Tarihi:

AIDSlinin intikamı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 1998 00:00

Haberin Devamı

ABD'de bir doktorun sevgilisine AIDS virüsü enjekte etmesinin ardından Meksika'da da AIDS'li olduğu sanılan bir kişi sokakta 200 kişiye virüslü iğne sapladı.

Rastgele saldırdı

Korkunç olay, turistlerin gözde mekanlarından biri olan Meksika'nın sahil kenti Acapulco'da meydana geldi. AIDS hastası olduğunu söyleyen Miguel Angel Rosas Perez, ilk önce kendine batırdığını öne sürdüğü iğneyle rastgele halka saldırmaya başladı.

Dehşet anları

32 yaşındaki Rosas Perez, yakalanmadan önce virüs taşıdığını iddia ettiği iğneyi yaklaşık 200 kişiye sapladı. Yetkililer ise AIDS hastası olduğunu öne süren Perez'in gerçekten hasta olup olmadığını açıklamadılar. İğneye hedef olan mağdurlar ise saldırı sonrasında korku dolu günler yaşamaya başladılar.

AIDS davası başladı

Bu arada ABD'de hemşire sevgilisi Janice Trahan Allen'e (34) AIDS'li kan enjekte ettiği iddia edilen Dr. Richard J.Schmidt'in yargılanmasına ise başlandı. Dr Schmidt (52), 10 yıl boyunca evlilik dışı ilişki yaşadığı Allen'a AIDS bulaştıranın kendisi olmadığını öne sürdü. Schmidt, hemşirenin ‘ yakalandığı AIDS hastalığı için birisini suçlama ihtiyacı duyduğunu’ savundu.

Jürinin zor kararı

Hemşire ayrılmak istediği için kendisine kızan Dr Schmidt'in bir gün evine gelerek kendisine iğne yaptığını ve böylece AIDS virüsü bulaştırdığını iddia ediyor. Başka bir yerden HIV virüsü almış olmasının imkansız olduğunu savunan kadın, Dr Schmidt'i suçluyor. Şimdi davaya ışık tutması için kadındaki AIDS virüsü, DNA testi aracılığıyla doktorun hastalarındaki HIV virüsüyle karşılaştırılıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!