AIDS'li katil intikam peşinde

Güncelleme Tarihi:

AIDSli katil intikam peşinde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 1997 00:00

Haberin Devamı

Seri cinayetler listesine İtalyan modacı Gianni Versace'yi de ekleyen Filipin kökenli erkek fahişe Andrew Cunanan'ın AIDS'e yakalandığı ve bu nedenle eşcinselleri öldürerek intikam aldığı ileri sürülüyor. Katilin önceki cinayetlerini de inceleyen kriminoloji uzmanları ise Cunanan'ı ‘‘patolojik sadist bir cinsel saldırgan’’ olarak tanımlıyorlar.

Önceki gün dünya modasının dev ismi Gianni Versace'yi öldüren katilin eşcinsellerden AIDS kaptığı ve bu nedenle intikam almak için seri cinayetler işlediği iddiaları yoğunlaşıyor. Ünlü modacının katilini daha önceden tanıdığı yolundaki iddialar da yaygınlık kazanmış durumda. İtalya'daki kaynaklar, modacının zengin erkeklerle ilişkiye giren Cunanan'ı bundan 10 yıl önce Milano'da ağırladığını ve bir süre birlikte olduğunu belirttiler. Vanity Fair Dergisi de Versace'yle katilinin San Francisco'daki bir opera temsili sırasında birlikte görüldüklerini, ancak aralarında ilişki olduğunu gösteren bir durum olmadığını yazdı.

KATİL AVI

Bu iddialarla ilgili herhangi bir yorumda bulunmayan FBI ise Güney Florida'da başlattığı geniş çaplı ‘‘katil avı’’na karşın, Andrew Cunanan'ı ele geçirmeyi başaramadı. Versace cinayetinden sonra resimleri tüm Amerika çapındaki gazetelerin birinci sayfasına çıkan Cunanan'ı bulmak için, Miami dahil, Florida sahillerinde 400 FBI ajanı seferber edildi. Ajanlar havaalanlarıyla eşcinsel barları ve otellerinde Cunanan'ın izini bulmaya çalışıyorlar. Uzmanlar, Versace'yle birlikte kurban sayısını beşe çıkaran 27 yaşındaki eşcinsel erkek fahişe Cunanan'ın yakalanmadığı takdirde, yeni cinayetler işleyecğinden son derece eminler. New York'ta katilin yakalanmasına yarayacak bilgi verenlere 10 bin dolarlık ödül vaat ediliyor.

KÜLLERİ MİLANO'YA

Gianni Versace'nin ölüm haberi üzerine Miami'ye giden kardeşleri Salto ve Donatella ise modacının vasiyetinde belirttiği üzere yakılması için talimat verdiler. Küllerin Versace'nin doğum yeri olan Reggio Calabria kentine serpileceği belirtildi.

Bu arada Salto ve Donatella Versace, kardeşlerinin katilini tanıdığı yolundaki söylentileri kesinlikle yalanlayarak ‘‘O kesinlikle katilini tanımıyordu. Kardeşimizi lekelemek için bu tür iddialar ortaya atıyorlar’’ dediler.

SON RÖPORTAJ

Ünlü modacıyla yapılan son röportajlardan biri, Alman Bunte dergisi'nin geçen sayısında yer aldı. Versace'nin son güzeli ise ünlü aktör Nicholas Cage'in yine keandisi gibi film yıldızı eşi Patricia Arquette oldu. Son olarak David Lynch'in ‘‘Lost Highway’’ filminde oynayan Arquette için Versace ‘‘O müthiş fantastik bir kız. Son derece gerçekçi bir tarzı temsil ediyor. Ayrıca muhteşem bir vücudu, harika göğüsleri ve daracık kalçaları var. Mükemmel bir model değil ama, stil sahibi bir kadın’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!