Ahmet Türk: DTK yapılanmaya gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Ahmet Türk: DTK yapılanmaya gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2014 15:35

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Türk, DTK'nın, halkın beklentilerine yanıt verecek bir yapılanmaya gideceğini belirtti. Ahmet Türk, Kürt halkının karşı karşıya kaldığı tehlikelere karşı mücadele zemini oluşturulması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

DTK, 6-7 Eylül’de 7. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirecek. DTK Başkanı Ahmet Türk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Emine Ayna ve Kamuran Yüksek, bugün konuyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Ahmet Türk, önemli gelişmelerin yaşandığı tarihi bir süreçten geçildiğini ifade ederek, Kürt halkının bu süreçte özgür geleceğini belirlemek amacıyla büyük bir mücadele verdiğini söyledi.

Ahmet Türk: DTK yapılanmaya gidiyor
Seçim sonuçlarını değerlendirdi

Kürtlerin kazanımlarını ortadan kaldırmaya dönük saldırıların da yoğun bir şekilde yaşandığını belirten Türk, "Tam da bu süreçte bir bakıyoruz uluslararası güçlerin büyüttüğü, geliştirdiği ve canavarlaştırdığı IŞİD saldırısıyla karşı karşıyadır. Son olarak Şengal'de Kürtlerin bu kazanımlarını ortadan kaldırmaya yönelik bir saldırının olduğunu görüyoruz. Başından beri bu gelişmeleri ciddi bir şekilde Türkiye'nin ve dünyanın gündemine getirdik.” dedi.

Genel Kurul için hazırlık komisyonunun çalışmalarını güçlü bir şekilde sürdürdüğünü söyleyen Türk, delegelerimizin yüzde 60'ını kent meclislerinin seçeceğini kaydetti. Türk, şöyle konuştu: "Kadın erkek eşitliğini esas alan bir delegasyon ve meclis anlayışını egemen kılacağız. Kürt halkının 30 yıllık mücadelesinin geldiği nokta ortadadır. Biz Kürdistan'da örgütlü bir yapımızı oluşturarak, bugün özgürlük ve demokrasi mücadelemize katkı sunabiliriz. DTK bu anlayış ve ruhla örgütlülüğünü yaratacak ve demokratik özgür yaşamı inşa etme çalışmalarını sürdürecektir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!