Ahmet Özal'dan farklı açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Ahmet Özaldan farklı açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2012 13:25

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı şüpheli ölüm iddiası nedeniyle 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın mezarının açılmasına karar verdi. Merhum Özal'ın oğlu Ahmet Özal, bu karardan önce babasının şüpheli ölümünü sürekli gündeme getirdi, Çankaya Köşkü'ne kadar taşıdı. Mezarın açılıp açılmamasına yargının karar vereceğini söyledi. Mezarın açılması yönündeki kararın ardından yaptığı ilk açıklamada da, "Bilirkişi bir şey bulacaksa mezar açılsın. Yoksa babamın rahatsız edilmesi hoş değil" dedi.

Haberin Devamı

Ancak Başsavcılığın mezarın açılması kararının ardından Ahmet Özal'ın  geçmişteki açıklamasından farklı bir tutum takınması dikkat çekti.

Ahmet Özal (14 Haziran 2012) :  Babamın ölümü normal değil. Mezarın açılmasıyla ilgili kararı yargı verir

Ahmet Özal (17 Eylül 2012) :  Bilirkişi bir şey bulacaksa mezar açılsın. Yoksa babamın rahatsız edilmesi hoş değil.

TABİİ Kİ YARGI KARAR VERİR

Ahmet Özal, 14 Haziran 2012 tarihinde Atatürk Havalimanı VIP çıkışında DDK'nın raporuyla ilgili açıklama yaparken, şunları söylemişti:

"Babamın ölümünün normal bir ölüm olmadığını herkes biliyor. Çok ciddi şüpheler var. Fosfat zehirlenmesinden bahsediliyor. Mezarın açılıp açılmaması konusu tabii ki yargının vereceği bir karar.  Bizim anlayışımızda mevtanın rahatsız edilmesi hoş bir şey değil. Zaten ölümün normal olmadığını, kalp yetersizliğinin bulunmadığını biz yıllardan beri söylüyorduk. Ama ortaya çıkmaya başladı. Mesele mevtanın zehirlenip, zehirlenmediğini öğrenme meselesinden çıktı. Yani Allah'ın takdiridir. Vefat etti. Zaten normal ölmediğini herkes biliyor. Zehirlendiği biliniyor artık. Enteresan bir tarafı yok."

BULUNMAYACAKSA AÇILMASIN

Üç ay önceki  açıklamasında, mezarın açılmasında kararı yargının vereceğini vurgulayan Ahmet Özal'ın, dün bu kez "Bir şey bulunacaksa mezarın açılmasında yarar var" demesi dikkat çekti. Ahmet Özal, "Teknik olarak bu kadar yıl sonra oradan birşey elde edilir mi bilmiyorum. Ancak, ekspertizler, bilirkişiden birşey bulabilecekse mezarın açılmasında yarar var. Ancak, bir şey bulunma ihtimali yoksa mezarın açılması, babamın rahatsız edilmesi hoş değil" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!