Ahmet bebeğin hastanede ölümüne soruşturma

Güncelleme Tarihi:

Ahmet bebeğin hastanede ölümüne soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 1998 00:00

Haberin Devamı

Eryol Ailesi'nin geçtiğimiz pazartesi günü doğan çocukları Ahmet, sarılık teşhisi konulmasının ardından, kan değişimi sırasında kurtarılamayarak öldü. Talihsiz yavrunun ölümü üzerine savcılık soruşturma başlatırken gözüyaşlı aile, doktorların yanlış tedavi ve ihmali sonucu bebeklerinin öldüğünü öne sürerek dava açacaklarını söylediler.

Yeşilköy'deki International Hospital'a yatırılan 32 yaşındaki Gülser Eryol, geçen pazartesi günü dünyaya getirdiği Ahmet Bebek'le 3 gün sonra hastaneden taburcu edildi. Özgür-Gülser Eryol çifti, Ahmet'in önceki gün rahatsızlanmasıyla götürdükleri International Hospital'da aşırı derecede sarılık olduğunu öğrendiler. Minik Ahmet'i kurtarabilmek için doktorlar kanını değiştirmeye kalkıştılar. Ancak, talihsiz yavru hastaneye getirildikten birkaç saat sonra hayatını kaybetti.

DOKTORLARI SUÇLADI

Bebeklerinin eve götürüldükten sonra sürekli uyumasından şüphelendikleri söyleyen 35 yaşındaki turizmci baba Özgür Eryol ile 32 yaşındaki anne Gülser Eryol apar topar doğumun yapıldığı International Hospital'a götürdüklerini belirttiler. Hastanede Ahmet bebeğin doğumdan sonra 14 derecede sarılık olmasına rağmen taburcu edildiğini, rahatsızlanması üzerine yeniden getirdiklerinde bu oranın 20'ye kadar çıktığının söylendiğini belirten baba Özgür Eryol, ‘‘Taburcu edildiğinde çocuğun 14 derecede sarılığı varmış. Normalde sınır 14 olarak kabul edildiği ve kuvöze koymaları gerektiği halde taburcu ettiler. Önceki akşamı çocuk aniden rahatsızlandı. Sürekli uyuyordu. Hemen hastaneye kaldırdık. Çocuk buraya geldiğinde sarılık derecesi 20 olmuş ve bu dakikadan sonra hemen kan değişimi yapılması gerekiyordu. Kan değişimini personel geciktirince çocuğun sarılık derecesi 30'a 31'e çıkmış. Kan değişimini Uzm. Dr. Şebnem Ersoy yapmış. Çocuğumu göz göre göre öldürdüler.’’ dedi.

Tedavi sırasında kendilerine ‘‘Kalbine masaj yapıyoruz. Kanı değişmek üzere yoğun bakıma aldık. Solunum cihazına bağlıyoruz’’ dendiğini söyleyen Özgür Eryol, ‘‘Çocuğum kan değişiminin gecikmesi yüzünden öldü. Ölümden sonra o gün orada görevli hemşireler ve kan değişimini yapan doktor kayıplara karıştı’’ dedi.

Bu arada hastaneye gelip inceleme yapan savcı Hasan Esen'de olayla ilgili soruşturmaya başlandığını bildirdi. Hastane yetkilileri ise konuşmaktan kaçındı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!