AÄŸustos güneÅŸine çok dikkat

Güncelleme Tarihi:

Ağustos güneşine çok dikkat
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 11, 2008 07:15

Uzmanlar Ağustos güneşine karşı uyarıyor: Güneş ışınları bu ay iki katı yakacak. İşte uyarılar.

Haberin Devamı

Ä°ÅžTE 5 GÃœNLÃœK HAVA TAHMÄ°NÄ°

Sıcaklıklar tüm ülke genelinde en yüksek noktaya çıktı. İçinde bulunduğumuz bu ay ise güneşin en dik açıyla ülkemize geldiği ve yaşamımız için vazgeçilmez bir güç olan güneşin ışınlarından cildimizi korumaya çok daha fazla dikkat etmememiz gerektiği açıklandı.
 
Este World Estetik ve Güzellik Merkezi Dermatolog Uzman Dr. Eylem Acar, güneşin zararlı etkilerine karşı herkese uyarılarda bulundu. Dr. Eylem Acar, özellikle Ağustos'un ilk 15 gününde sıcaklıkların en yüksek dereceye çıktığına dikkat çekerek, "Bu dönemde yeterli korunma sağlanmadan direkt güneşin ultraviole ışınlarına maruz kalmak çok ciddi sağlık problemlerine yol açabilir" dedi.

Dr. Eylem Acar, YaÅŸam için vazgeçilmez olan güneÅŸ ışınlarının fazlasının deri saÄŸlığı, gençliÄŸi, güzelliÄŸi için son derece zararlı olabildiÄŸine dikkat çekerek şöyle dedi:Â

Ağustos güneşine çok dikkat

Dermatolog Uzman Dr. Eylem Acar

Haberin Devamı

"Cilt yanıkları, alerjik reaksiyonlar, deri kuruluğu, deri yaşlanması, lekelenmeler, bir takım deride oluşabilecek solar değişiklikler yanında en önemlisi deri kanseri oluşumudur. Maalesef dünyada her yıl 3 milyon insanın cilt kanserine yakalandığını ve her yıl cilt kanseri vakalarının yüzde 5 arttığını biliyoruz. Güneşe maruz kalma, açık ten rengi, ailede kanser olması ve benlerin sayıca çokluğu benler üzerinden kanser gelişme riskini arttırır. Bu nedenle bu risk faktörlerini taşıyanların güneşten korunmaları gerekmektedir. Este World'e her yazın sonunda güneşten yeterli düzeyde korunmamış yüzlerce cilt sorunu yaşayan kişiler geliyor. Bronz bir tene kavuşmanın görsel cazibesinin mi yoksa sağlıklı bir hayata sahip olmanın cazibesinin mi daha önemli olduğunu sorgulayan Acar, "uzun süre güneşe maruz kalma, derinin bağ dokusunu etkileyeceğinden, kronik hasarlanma sonucu, erken deri yaşlanmasını ortaya çıkaracaktır" dedi.

GÃœNEÅžTEN NASIL KORUNULUR?

Haberin Devamı

Acar, güneşten korunmayla ilgili de şu uyarılarda bulundu

- Güneş ışınlarının yoğun olduğu saatlerde (11:00-15:00) güneşe çıkmayın. Yazın bulutlu havalarda da UV ışınlarının % 50' si yeryüzüne ulaştığından koruma önlemleri alınması gerektiğini unutmayın.
- Sık dokuma ve renkli giysiler tercih edin. Ayrıca şapka ve gözlük de mutlaka kullanın.
- Güneşten koruyan kremleri bilinçli kullanın. Güneşe çıkmadan yarım saat önce kremi uygulayın ve 3 saatte bir tekrarlayın. Deniz veya havuzlardan çıkınca, terleyince duş alarak tekrar krem sürün.
- Beyaz tenlilerin, sarışın ve açık gözlü kişilerin, çocukların, yaşlıların ve güneşe duyarlılığı olanların her gün ve faktörü 30'un üzerinde olan güneş koruyucu kullanmaları gerektiğini aklınızdan çıkarmayın. Buğday tenli ve esmerseniz SPF (Güneş koruma faktörü) 15 ve üzerinde olan ürünleri tercih edin. Güneşe çıkarken üzerinize deodorant veya parfüm sıkmayın. "

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!