Ağrı Dağı'nda çatışma

Güncelleme Tarihi:

Ağrı Dağında çatışma
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2010 21:48

AĞRI'nın Doğubayazıt ilçesindeki Ağrı Dağı'nda, bir grup bölücü teröristle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Bir askerin yaralandığı iddia edilen çatışma bölgesine helikopterlerle takviye kuvvet sevk edildi.

Haberin Devamı

Bugün akşam saatlerinde, Ağrı Dağının 2 bin 600 rakımında arazi arama ve taraması yapan güvenlik güçleri, karşılaştıkları teröristlerle sıcak temasa girdi. Bugün saat 18.00 sıralarında başlayan ve hala devam eden çatışmada, teröristlerin yakalanması için Doğubayazıt Birinci Mekanize Piyade Tugayı ile jandarmadan taviye ekip istendi. Skorsky helikopterler, çatışma bölgesinin dört bir tarafına asker sevkiyatı yaparak teröristleri çembere almaya çalışıyor. Yaralı bir askerin olduğu iddia edilen bölgeye, 3 adet ambulans gönderildi.

Doğubayazıt ve Ağrı Devlet Hastanelerinde geniş güvenlik önlemi alındı. Bölgeye yakın olan köylerdeki vatandaşlar, silah sesleri ile yoğun bir top atışının yapıldığını söyledi.Vali Ali Yerlikaya, Ağrı Dağı'ndaki çatışmanın devam ettiğini ve ilerleyen saatlerde konuyla ilgili bir açıklama yapılacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!