Ağlatan tören

Güncelleme Tarihi:

Ağlatan tören
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2017 00:10

ULUSAL Dayanışma Platformu tarafından 11 üniversitede gençlerle yapılan anket sonucu belirlenen 27 kişiye, Ulusal Duruş Onur Ödülleri verildi. Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bilâ da ödül aldı.

Haberin Devamı

Ödül töreni, önceki akşam Türkiye Barolar Birliği Avukat Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Ulusal duruşu ve onurlu duruşu bir araya getirdiklerini belirten Platform Başkanı Hüseyin Emre Altınışık, “Amacımız Atatürk Türkiyesi’nin Cumhuriyet’i, laikliği, özgürlüğü, demokrasiyi, üniter yapıyı sonsuza kadar yaşatma sözü veren tüm demokratik kitle örgütlerini bir araya getirmek” dedi.

KKTC kurucu lideri Rauf Denktaş adına verilen ödülü alırken duygusal anlar yaşayan oğlu Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, gözyaşlarını tutamadı.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bilâ da ödülünü alırken, gazeteci olarak olayları aydınlatmaya çalıştığını kaydederek, “Atatürk’ten emanet aldığımız Cumhuriyetimizi daha iyi noktalara taşımaya gayret ediyorum. Son dönemde çok önemli stratejik sorunlar yaşıyoruz. Türkiye’nin ulusal birliği ve toprak bütünlüğünü tehdit eden çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Herkesin ve her kurumun bu bilinçle hareket etmesi gerekiyor” dedi.

Ödüle layık görülenler arasında Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç, Prof. Dr. Canan Karatay, gazeteci-yazar Altan Öymen, keman sanatçısı Suna Kan ile oyuncular Beren Saat ve Rutkay Aziz de yer aldı. 

Ağlatan tören


'UNUTULMADI'
KKTC Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, babası Rauf Denktaş adına verilen ödülü alırken gözyaşlarını tutamadığı konuşmasında şunları söyledi: “Kıbrıs Türkü’nün kurtuluş kavgasının efsanevi lideri, bizim kurucu Cumhurbaşkanımız babam Türkiye’nin âşığıdır. Bir insanın, bir liderin, bir siyasetçinin Türkiye’de unutulmamış olması beni gerçekten çok duygulandırdı. Normalde bu kadar duygulanmam ama bugün buraya düşünerek geldim, annem halen hastanede yoğun bakımda yatıyor. Bu ödülü onun için de alıyorum.” 

BAKMADAN GEÇME!