AGİT trafiği feci

Güncelleme Tarihi:

AGİT trafiği feci
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 1999 00:00

Haberin Devamı

17-19 Kasım arasında yapılacak AGİT zirvesi nedeniyle İstanbul'da birçok cadde trafiğe kapatılacak, üç otopark boşaltılacak.

İl Trafik Komisyonu, 17-19 Kasım 1999 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek olan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) zirvesi nedeniyle trafik akışında bazı düzenlemeler yapmaya karar verdi. AGİT zirvesine katılacak yerli ve yabancı konukların gidiş-geliş güzergahlarında yer alan birçok önemli cadde, zirve süresince taşıt trafiğine kapatılacak.

İl Trafik Komisyonu'nun AGİT zirvesi sırasında taşıt trafiğine kapatmaya karar verdiği cadde ve sokaklar şöyle:

Taşkışla Caddesi, Hyatt Regency Otel’den itibaren,

Harbiye Orduevi ile Hilton Oteli arasında kalan yol,

Abdi İpekçi Caddesi inişi,

İTÜ Maden Fakültesi'nin önündeki ışıklardan Dolmabahçe’ye iniş (Bayıldım Yokuşu),

Spor Caddesi’nden çıkış ve Swissotel'e dönüş,

Küçükçiftlik Parkı Lunapark kavşağından yukarı istikamete doğru olan kesim,

Çırağan Caddesi, Ortaköy Meydanı ve Beşiktaş Meydanı arasında kalan bölümler trafiğe kapatılacak.

Gerekirse Boğaziçi Köprüsü’nden Beşiktaş yönüne gelen akım da, araç trafiğine kapalı tutulacak.

Atatürk Havalimanı ile toplantı alanı arasındaki geliş ve gidiş güzergahındaki kavşaklar, uygun görülecek saatlerde geçici sürelerle taşıt trafiğine kapatılacak.

İl Trafik Komisyonu'nun aldığı karara göre ayrıca Dolmabahçe ile Beşiktaş Meydanı arasındaki akım kesilerek, Akaretler Stadı üstü Divan Kavşağı istikametine verilecek.

Bu cadde ve sokaklar dışında kalan yerler, toplantı süresince gelişebilecek şartlara göre gerekirse trafiğe kapatılacak.

Bütün bu düzenlemelere ilişkin trafik işaret ve levhalar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nce sağlanacak, uygun noktalara konulacak.

AGİT zirvesi süresince ayrıca ittfaiye altındaki 380 araçlık İnter kat otoparkı, 200 araçlık Lütfi Kırdar Spor ve Sergi Sarayı otoparkı ve 500 araçlık Hilton Oteli otoparkı, zirveden bir gün önce tamamen boşaltılarak, yabancı konukların araçlarına tahsis edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!