AGİT için 128 okul kapanıyor

Güncelleme Tarihi:

AGİT için 128 okul kapanıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 1999 00:00

Haberin Devamı

AGİT toplantısı sırasında 17-19 Kasım arasında Beyoğlu, Şişli ve Beşiktaş ilçelerindeki 128 okul kapanacak. Oteller teyakkuz halinde çalışacak.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) zirvesi nedeniyle 17-19 Kasım arasında, şehirde neredeyse sıkıyönetim havası hakim olacak.

Şişli, Beyoğlu ve Beşiktaş ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullar 3 gün kapatılacak. Gerekçesi güvenlik ve trafikte rahatlama sağlamak. Yetkililer bölgeye kaydırılacak polislerin de bu okullarda kalacağını belirtiyor. Beyoğlu'nda 39, Şişli'de 47, Beşiktaş'ta ise 42 olmak üzere bölgede 128 okul var.

Beş yıldızlı otellerin yöneticileri Dışişleri'nin talimatı doğrultusunda, ser verip sır vermiyorlar. Otel personeli hakkında güvenlik soruşturması yapıldı ve hepsine özel kart dağıtıldı.

Çırağan Kempinski Oteli toplantının üssü. Toplantılar Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilecek. Otel odaları ise ofis haline getirildi. 8 Kasım'dan itibaren 300-600 konuk otelde toplantı için çalışmaya başlayacak. 17 Kasım'dan sonra ise bin konuk gelecek.

Otelin kendi güvenliğine ek olarak Dışişleri tarafından 4 x-ray cihazı ile 6 kapı dedektörü (otelinkiler ile toplam 8 ediyor) ithal edildi. Otel 28 kamera ile 24 saat izleniyor. Fotoğraf kayıt sistemi de var. Mevcut 36 personele ek olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü de güvenlik elemanları görevlendirecek.

Toplantı süresince 3 özel otopark da konuklara ayrılacak. Bu otoparklar 15 Kasım pazartesi günü boşaltılacak, temizlenip hazırlanacak. Ardından güvenlik kontrolünden geçirilecek.

Trafik tamamen değişiyor

Taksim Mete Kavşağı'ndan (Ceylan Intercontinental önü) Açıkhava Tiyatrosu istikametine Taşkışla Caddesi trafiğe kapatılacak. Bu istikameti kullanacak olan sürücüler Mete Kavşağı, Divan Kavşağı, Cumhuriyet Caddesi Nişantaşı güzergahını kullanacaklar.

Harbiye Orduevi ışıklardan Hilton Oteli istikametine trafik verilmeyecek. Bu yöne gidecek araçlar Valikonağı Caddesi'ni kullanacak.

Valikonağı Caddesi'nden Abdi İpekçi Caddesi'ne trafik verilmeyecek. Bu istikameti kullanacak olan sürücüler Nişantaşı Kavşağı, Valikonağı Altbaşı ve Rumeli Caddesi istikametini kullanacaklar.

Maçka Maden Fakültesi ışıklardan, Spor Caddesi'nden gelen trafik Dolmabahçe yönüne verilmeyecek. Bayıldım Caddesi trafiğe kapatılacak. Bu istikameti kullanacak olan sürücüler Teşvikiye Caddesi Nişantaşı kavşağı istikametini kullanacaklar

Spor Caddesi'nden Swissotel istikametine akım verilmeyecek. Bu yöne gidecek olan sürücüler Teşvikiye, Nişantaşı istikametini kullanacaklar.

Lunapark Kavşağı'ndan (Bayıldım Altbaşı) Swissotel yönüne ve Maçka Adilbaba Kavşağı istikametine akım verilmeyecek. Bu istikameti kullanacak sürücüler İnönü Stad arkası kavşağı, Mete kavşağı, Divan kavşağı ve Cumhuriyet Caddesi istikametini kullanacaklar.

Ortaköy Meydanı ile Beşiktaş Meydanı arası Çırağan Caddesi trafiğe kapatılacak. Ortaköy'den Beşiktaş'a gitmek isteyen sürücüler Ortaköy Dereboyu Caddesi, Palangalar Caddesi-Balmumcu istikametini, Beşiktaş'tan Ortaköy'e gitmek isteyen sürücüler ise Barboros Bulvarı istikametine, Sait Çiftçi'den Beşiktaş'a gitmek isteyen sürücüler Ihlamur yönüne, Zincirlikuyu, Balmumcu istikametinden Beşiktaş istikametine gitmek isteyen sürücüler ise E-5 Kuzey Yol, Yıldızposta ve Ihlamur Caddeleri yönünü kullanacaklar.

Karaköy-Dolmabahçe istikametinden Beşiktaş istikametine Kadırgalar Altbaşından Dolmabahçe Caddesi trafiğe kapatılacak. Dolmabahçe'den Beşiktaş istikametine gitmek isteyen sürücüler, Kadırgalar Altbaşı, Bayıldım Altbaşı Stad arkası, Mete Kavşağı, Divan kavşağı, Dolapdere veya Cumhuriyet Caddesi istikametini kullanacaklar.

AGİT toplantılarına katılacak yabancı heyetlerin gidiş gelişlerinde rahatlık sağlamak üzere bölgedeki otoparkların büyük kısmı kullanılamayacak. Bu arada Büyükşehir Belediyesi hem trafik sinyalızasyonu yapacak hem de çevreyi süsleyecek.

Beş yıldızlı otellerin neredeyse tamamı sadece 61 ülkeden gelen konuklara ayrıldı. Her otelde başka başka ülkelerden gelen heyetler kalacak. Örneğin, Conrad Otel Amerikalılar'a ayrıldı. Fakat, toplantının merkez üssü Çırağan. AGİT Protokolü, aynı zamanda basın merkezi olarak kullanılacak olan Lütfi Kırdar Spor ve Sergi Sarayı'nda imzalanacak.

OTOPARKLAR

Gelen misafirler tarafından kullanılacak olan otoparklar:

İtfaiye Altı Inter Kat Otoparkı (380 araçlık)

Lütfi Kırdar Altı Otoparkı (200 araçlık)

Hilton Oteli altı (500 araçlık)

Otobüsler Açıkhava Tiyatrosu önündeki caddede park yapabilirler

İTÜ Maden Fakültesi'nin bahçesi otopark olarak kullanılabilir

KAPALI YOLLAR

1. Taşkışla Caddesi

2. Orduevi-Hilton Oteli yönü

3. Valikonağı-Abdi İpekçi girişi

4. Spor Caddesi-Dolmabahçe yönü

5. Bayıldım Yokuşu (Lunapark-Swissotel)

6. Çırağan Caddesi (Ortaköy-Beşiktaş)

7. Dolmabahçe Caddesi (Kadırgalar Altbaşı-Çırağan Cad.)

ALTERNATİF YOLLAR

1. Mete Kavşağı, Divan Kavşağı, Cumhuriyet Caddesi

2. Valikonağı Caddesi

3. Nişantaşı Kavşağı, Valikonağı Altbaşı

4. Teşvikiye Caddesi-Nişantaşı Kavşağı

5. İnönü Stadı arkası kavşağı, Mete ve Divan Kavşağı, Cumhuriyet Cad.

6. Dereboyu Caddesi-Palangalar Caddesi-Balmumcu Barbaros Bulvarı Ihlamur yönü

E-5 Kuzey Yolu, Yıldızposta ve Ihlamur Caddeleri

7. Kadırgalar Altbaşı, Bayıldım Altbaşı Stad arkası, Mete Kavşağı, Divan kavşağı, Dolapdere veya Cumhuriyet Caddesi

POLİTİKANIN STARLARI İSTANBUL’DA

BAŞKANLAR BAŞBAKANLAR

Bill Clinton (ABD)

Gerhard Schröder (Almanya)

Rober Koçaryan (Ermenistan)

Vaclav Havel

(Çek Cumhuriyeti)

Glafkos Klerides (G. Kıbrıs Cum.)

Jacques Chirac (Fransa)

Tony Blair (İngiltere)

Konstantin Simitis (Yunanistan)

Massimo D'Alema (İtalya)

Boris Yeltsin (Rusya)

Haydar Aliyev (Azerbaycan)

Jose Maria Aznar (İspanya)

BAKANLAR

Joschka Fischer (Almanya)

Madeleine Albright (ABD)

Vartan Oskanyan (Ermenistan)

Tofig Zulfugarov (Ermenistan)

Yoannis Kasulides (G. Kıbrıs Cum.)

Hubert Vedrine (Fransa)

Robin Cook (İngiltere)

Lamberto Dini (İtalya)

Abel Matutes (İspanya)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!