‘Ağırlaştırılmış müebbet’ talebi

Güncelleme Tarihi:

‘Ağırlaştırılmış müebbet’ talebi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2017 20:56

‘FETÖ’nün medya yapılanması’na yönelik, aralarında Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan ve Mehmet Altan’ın da olduğu 7 sanıklı davada savcı esas hakkındaki görüşünü açıkladı. Savcı 6 tutuklu sanık için ‘Anayasa’yı ihlal’den ağırlaştırılmış müebbet hapis talep etti. Duruşmada tutukluluğa devam kararı çıktı.

Haberin Devamı

İSTANBUL 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dünkü duruşmada tutuklu sanıklar Nazlı Ilıcak, Şükrü Tuğrul Özşengül ve Yakup Şimşek ile tutuksuz sanık Tibet Murat Salman hazır bulundu. Ahmet Altan ve Mehmet Altan ise tutuklu bulundukları cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı. Saat 11.00’de başlayan duruşmada mahkeme başkanı, Başbakanlık ve TBMM’nin davaya katılmak için dilekçe verdiğini söyledi.
Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, Ahmet Altan, Mehmet Altan, Nazlı Ilıcak, Şükrü Özşengül, Yakup Şimşek ve Fevzi Yazıcı’nın ‘Anayasayı ihlal’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapsini talep etti. Tutuksuz sanık Tibet Murat Sanlıman’ın ise ‘Silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek isteyerek yardım etme’ suçundan cezalandırılması talep edildi. 

Haberin Devamı

ILICAK: AMACINI BİLMİYORDUM

Savcının esas hakkındaki mütalaasına karşı savunma yapan gazeteci Nazlı Ilıcak, FETÖ’nün amacını bilmediğini, kendisini 20-30 yıldır tanıyan arkadaşlarının da ‘Nazlı Ilıcak’tan darbeci çıkmaz’ diyerek kendisi hakkında tanıklık yaptığını anlattı. Firari eski savcı Zekeriya Öz ile yaptığı röportaja da değinen sanık Ilıcak, “Röportaj yaptığımda Zekeriya Öz HSK tarafından açığa alınmıştı. Öz’ün Dubai gezisini  bir işadamının finanse ettiği iddia ediliyordu. Bunun FETÖ’yle ilgisi yok” ifadelerini kullandı. “Ben yolsuzluk yapanların hesap vermesini istedim” diyen Nazlı Ilıcak, 17-25 Aralık ile ilgili gazetelerin attığı manşetleri tek tek duruşma salonunda okudu. 

‘AK PARTİ’Yİ DESTEKLEDİM’

Ilıcak, “Yargıya beslediğim güvenden dolayı, dosyaların kapanmasını istemediğim için FETÖ’ye hizmet mi etmiş oluyorum? Bugün ABD’de bulunan Reza Zarrab davasıyla ilgili gazeteler ve köşe yazarları benzer konuları işliyor. ‘Dosyalar kapatılmasın’ dedim. Vatanımı sevdiğim için söyledim. Ben AK Parti’yi destekledim. AK partiye oy verdim. Sonra yolsuzluk iddiaları ortaya çıktı. Konu yargıya intikal etsin istedim. Hakkında iddialar bulunan kişiler yargılansın istedim. Demokrasilerde hesap vermek doğal bir hadisedir” ifadelerini kullandı. Ilıcak, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜ

“FETÖ’yü terör örgütü olarak görüyorum. 15 Temmuz’dan önce bilmiyordum. Ama terör örgütü devleti ele geçirmeye çalışmaz. Oysa FETÖ devleti ele geçirmeyi amaçlamıştır. Terör örgütünü,  FETÖ’ye tercih ederim. Hukukta iddialar somut iddialara dayanır, niyet okumaya değil. FETÖ üyesi değilim. FETÖ’nün amacının devleti ele geçirmek olduğunu bilmiyordum. Benim gazetede yazdığım yazı ile attığım tweet’lerin FETÖ’nün amacıyla ne ilgisi olabilir?”

Darbeyi önceden bilmediğini, örgütten talimat almadığını buna ilişkin de delil olmadığını kaydeden Ilıcak savunmasını şöyle sürdürdü: “Ben bir suç işlemedim. Sadece yazı yazdım, tweet attım. Onların bilmediğim amaçlarına hizmet etmedim. Bana ‘FETÖ’nün amacını 17-25 Aralık’ta da mı anlamadın?’ diye sorabilirsiniz. Hayır anlamadım. Bülent Arınç bile attığı tweet’inde ‘Silahlı terör örgütünün Fethullahçı olduğunu o gece öğrendim, bana ahmak diyebilirsiniz’ diyor. Ahmet Davutoğlu’nun da ‘Kim rüşvet almışsa hesap verme yeri Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleridir’ şeklinde beyanı var. O dönem bakanlar istifa ettiler. Bakanlar suçsuzsa niye istifa ettiler? Ben sinsice hareket eden bu örgütü doğru teşhis edemedim.”

Haberin Devamı

Mahkeme, sanıkların tutukluluklarının devamına karar vererek duruşmayı erteledi. Mahkeme ayrıca Başbakanlık’ın sanıkların malvarlıklarına tedbir konulması talebini de reddetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!