Ağar; Türkiye'de kimse 'öteki ' değildir

Güncelleme Tarihi:

Ağar; Türkiyede kimse öteki  değildir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2005 11:56

Genel Başkanı Mehmet Ağar, ”Türkiye'de hiçbir vatandaş kimlik anlamında, dinsel anlamda, kültürel anlamda 'öteki' değildir” dedi.

Haberin Devamı

Ağar, bugün yaptığı yazılı açıklamada, son yıllarda Türkiye'de tırmanan terör olaylarına paralel olarak, bazı bölücü unsurların il ve ilçe merkezlerinde yürüttüğü ve tamamen provokatif olduğu anlaşılan bir takım kışkırtmalar karşısında, vatandaşları sağduyuya, soğukkanlı olmaya ve güvenlik güçlerine yardıma davet etti.

20 yılı aşkın süredir, toplumsal barışını ve sükunetini muhafaza ederek terörle mücadeleye destek olan milletin, kendi içine nifak sokmaya çalışanlara müsaade etmeyeceğini vurgulayan Ağar, şöyle devam etti:“Ülkemizin yaşadığı bölücü terörün ulaşmak istediği amaç gayet açıktır: Terör örgütleri dağda yapamadıklarını, etnik bir takım anlamlar yükleyerek, sosyolojik parçalanma metotlarını kullanarak ve milletimizi ayrıştırarak yapmaya çalışmaktadırlar. Milletimizin içine 'sen ben ayrımı' sokarak ve insanlarımızı provoke edip galeyana getirerek hiçbir amaca ulaşılamaz. Milletimiz geçmişte bu türden oyunları çok görmüş ve her seferinde bu tuzakları boşa çıkarmıştır. Biz gücümüzü birliğimizden ve dirliğimizden alırız. Ülkemizin çimentosu barıştır, kardeşliktir, huzurdur. Gerisi laf-ı güzaftır. Hacı Bektaş'ın yüzyıllardan süzülüp gelen 'bir olmak için iri ve diri olma' çağrısı; Aşık Veysel'in insanlık davasını özetleyen, 'Kürt'ü, Türk'ü ve Çerkez'i / Hep Adem'in oğlu kızı / Beraberce şehit gazi / Yanlış var mı ve neresi' şiiri; Mehmet Akif'in 'Girmeden bir millete tefrika, düşman giremez /Toplu vurdukça gönüller, onu top sindiremez' sözü,

Haberin Devamı

Aklımızın ve vicdanımızın bir kenarında mutlaka muhafaza edilmelidir.”

DYP'nin, milleti kimlik anlamında, dinsel anlamda, kültürel anlamda 'öteki' olarak sınıflandırma gayretlerinin karşısında durmaya devam edeceğini ifade eden Ağar, şunları kaydetti.“Bu ülkeye insanlığıyla, yüreğiyle, emeğiyle, tebessümüyle, sevinciyle, üzüntüsüyle, velhasıl bizi biz yapan herşeyiyle bağlı olan her vatandaşımız; Türkiyemizin asli ve vazgeçilmez unsurlarıdır.Bu anlamda, AKP iktidarını ve Sayın Başbakan'ı zihinlerde yeni ayrışmalar ve soru işaretleri doğuracak hesapsız çıkışlardan sıyrılmaya, üzerimize oynanan oyunlara karşı dikkatli olmaya ve milletimizin sesine ve vicdanına kulak vermeye davet ediyoruz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!