Ağar: Gidin Bakanlar Kurulu'nu Hakkari'de yapın

Güncelleme Tarihi:

Ağar: Gidin Bakanlar Kurulunu Hakkaride yapın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2005 13:35

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, hükümetin, artan terör olayları karşısında millete güven vermek için Bakanlar Kurulu'nu Hakkari'de toplaması gerektiğini söyledi.

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, hükümetin, son günlerde artan terör olaylarını “göremediğini ve inisiyatif kullanamadığını” öne sürerek, ülkeyi vatandaşın kendi güvenliğini kendinin temin ettiği bir noktaya getirdiğini savundu.

Vatandaşın, “sahipsiz ve çaresiz”, güvenlik güçlerinin ”moralsiz” olduğunu anlatan Ağar, olaylarda inisiyatifin başkasının eline geçmeye başladığını öne sürdü. Ağar,”Gidin, Bakanlar Kurulu toplantısını Hakkari'de yapın. Milletin hak ve hukukunun egemen olacağını söyleyin. Türkiye'de hiçbir hükümet ipin ucunu kaçırarak, bunun bedelini millete ödetemez” diye konuştu.

DYP lideri Ağar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yurtdışı gezilerini eleştirerek, bölgeye giderek verilecek mesajların önemine değindi “Tansiyon yükselirken, burada oturarak sorun çözülemez” diyen Ağar, hükümetin, “güven noktasında zafiyet içine düştüğünü, bir an önce millete güven vermesi” gerektiğini, milletin gerilim istemediğini kaydetti.
Ağar, hükümetin, terör olaylarının altında kaldığını öne sürerek, ”Gidin, ülkenin her köşesinin ve kişisinin hükümeti olmayı becerin. Türkiye'yi rahatlatın” dedi.

“DAĞDAKİ ÇOBAN DA ARIYOR”

Bir gazetecinin, “Şemdinli'deki olaylar sırasında bir polis memurunun kendisini niye aradığı ve ne istediğine” ilişkin sorusunu yanıtlayan Ağar, Başkanlık Divanı toplantısı sırasında sekreterin söylemesi üzerine polis memuruyla görüştüğünü belirterek, olayın gelişimini anlattı. Ağar, “Beni herkes arar. Siyasi parti genel başkanıyım. Ayrıca o teşkilata geçmişte hizmet vermişim. Beni, dağın başındaki çoban da arar. Telefonum 24 saat açık” diye konuştu.
“Kimse, uyduruk-kaydırık şeylerin arkasına saklanmasın” diyen Ağar, hiç kimsenin yargıya baskı yapmaması gerektiğini söyledi. Mehmet Ağar, olayın ne olduğunun net bir şekilde açıklanması gerektiğini, soruşturmanın sonucu beklendiklerini anlatarak, bundan sonra açıklama yapacaklarını kaydetti. Bir başka soru üzerine Ağar, hükümetin açıklamalarından sonra bölgeye gidebileceğini söyledi.

“HEM SAVCI HEM KADI OLUNMAZ”

DYP Genel Başkanı Ağar, FİFA Başkanı Sepp Blatter'in açıklamalarını nasıl değerlendirdiğine ilişkin başka bir soruyu yanıtlarken, “hoş olan tarafı yok” dedi. “Bir kişinin hem savcı hem kadı olamayacağını” ifade eden Ağar, hükümetin, Türkiye-İsviçre maçını da “yönetemediğini” savundu. Ağar, Başbakan Erdoğan'ın AİHM'in türban kararına ilişkin ”ulema” açıklamalarını nasıl değerlendirdiğine ilişkin bir başka soruyu yanıtlarken, hükümetin, “meseleyi taça atma” anlayışı içinde olduğunu iddia etti.

Erdoğan'ın sorunu çözmek yerine muhalefet lideri gibi davrandığını ileri süren Ağar, “Meselenin çözümü iç hukuk ve TBMM'dedir. Yine meseleden kaçmaya gayret ediyorlar, ancak bu milletin gözünden kaçmamaktadır. AİHM, hukuki bir tespit yapmıştır. Meselenin çözümünün, seçim sonuna kaldığı görülmektedir” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!