Afyon'da 5.8 büyüklüğünde deprem

Güncelleme Tarihi:

Afyonda 5.8 büyüklüğünde deprem
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2000 00:00

İç Anadolu Bölgesi akşam saatlerinde orta şiddette depremle sallandı. Afyon'da meydana gelen depremin büyüklüğü 5.8, merkez üssü Bolvadin olarak saptandı.

Konya başta olmak üzere Ankara, Isparta, Afyon, Aksaray, Antalya, Karaman, Kayseri, Nevşehir ve Niğde illeri saat 18.45´de yaklaşık 30 saniye süreyle sarsıldı.

Deremde Konya’nın Akşehir ilçesine bağlı Yaşarlar köyünde yıkılan caminin enkazı altında kalan 5 kişi öldü.

Bilanço: 5 ölü 41 yaralı

Konya Valisi Ahmet Kayhan, Yaşarlar köyünde minarenin deprem sonucu caminin üzerine yıkıldığını ve göçükle birlikte yangın meydana geldiğini söyledi.

Yapılan çalışmalar sonucu enkazdan, teravih namazı kılan cemaatten Hasan Önal, Ferruh Şen, Murat Alıç, Hasan Acar ve Hacı İbrahim Acar adlı kişilerin cesetlerinin çıkarıldığını bildiren Vali Kayhan, şu bilgileri verdi:

"Şu an itibariyle, toplam yaralı sayısı da 41’e yükseldi. Akşehir’de 12, Ilgın’da ise 29 kişi yaralandı. Yaralanmaların çoğu, panik nedeniyle pencere ve balkonlardan atlamalar sonucu oluşmuş. Kızılay tarafından da ilk aşamada yöreye 500 adet battaniye gönderildi."

Vali Kayhan, deprem nedeniyle oluşan paniğin ardından evlerini terk eden vatandaşların da yavaş yavaş dönmeye başladığını bildirdi.

Depremin bölgede yol açtığı hasarın boyutlarının yarın yapılacak çalışmaların ardından belirleneceğini ifade eden Vali Kayhan, şu ana kadar başka ciddi hasar olmadığının anlaşıldığını aktardı.

Bu arada, deprem nedeniyle meydana gelen arızalar sonucu Akşehir ve Ilgın ilçelerindeki bazı yerleşim birimlerine elektrik verilemiyor. Telefon görüşmeleri de güçlükle yapılıyor.

Sultandağı'nda evlere girmeyen uyarısı

Depremden sonra, Afyon’un Sultandağı ilçesinde şok geçiren 4 kişinin sağlık ocağında tedavi edildiği, bazı eski binaların duvarlarında çatlaklar oluştuğu bildirildi.

Sultandağı ilçesinde Kaymakam Ahmet Çınar’ın emri üzerine, ikinci bir duyuruya kadar vatandaşların evlerine ve kahvehanelere girmemeleri istendi. Belediye hoparlöründen ve polis araçlarından yapılan anonslarda, depremde can ve mal kaybı olmadığı belirtilerek, vatandaşlardan sakin olmaları istendi.

Sultandağı’nda depremden sonra bazı mahallelerde elektrikler kısa süreli kesilirken, vatandaşlar panik halinde evlerini terk etti.

Kaymakam Ahmet Çınar, ikinci bir duyuruya kadar vatandaşların evlerine ve kahvehanelere girmemelerini istedi. Kaymakamlığın bu emri, belediye hoparlöründen ve polis araçlarından anons edilince, vatandaşlar boş alanlarda toplanarak, yaktıkları ateşin çevresinde ısınmaya çalıştı.

Kaymakam Ahmet Çınar, depremden bir süre sonra meydanlarda toplanan vatandaşlarla görüşerek sakin olmalarını istedi. Çınar, can ve mal kaybı meydana gelmemesinin sevindirici olduğunu söyledi.

Depremde şok geçirdiği bildirilen 4 kişi kaldırıldıkları Sultandağı Sağlık Ocağı’nda ilk tedavilerinden sonra taburcu edildi. Depremde bazı eski evlerin duvarlarının çatladığı, ancak ilçe merkezinde yıkılan bina olmadığı bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!