Afitap Ne Demek? Afitap Nedir? Afitap Tdk Kelime Anlamı

Güncelleme Tarihi:

Afitap Ne Demek Afitap Nedir Afitap Tdk Kelime Anlamı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2020 13:20

Afitap, popüler şarkılarda kulağımıza çalınan bir sözcük olarak dikkat çekiyor. Oysaki bu sözcük, eski zamandan çağımıza günlük yaşamda da yaygın bir kullanıma sahip. Yabancı kökenli olan afitap kelimesinin anlamını öğrendikten sonra anlamlandırmanız da kolaylaşacaktır. Bundan yola çıkarak Afitap ne demek? Afitap nedir? Afitap TDK kelime anlamı ile ilgili merak edilenleri derledik.

Haberin Devamı

Afitap, son yıllarda yeni doğan kız bebeklere de isim olarak veriliyor. Bu ismi taşıyan kişilerin planlı hareket etmeyi seven, düzenli ve titiz insanlar oldukları, ileriyi görebilmekten hoşlandıkları, sürprizleri ise sevmedikleri, amaçlarına genel olarak ulaştıkları gözlemlenmiştir. Farsça kökenli bir sözcük olarak dilimize yerleşmiş vaziyette. Çoğunlukla afitap sözcüğünün " çok güzel, güzel yüz " anlamına geldiği biliniyor.

 Afitap Ne Demek?

 Afitap kelimesi,

 - Güneş

 - Çok güzel

 - Parlak yüzlü kadın

 - Güzel yüz

 - Güneş ışığı

 - Güneş aydınlığı

 - Şarap

 anlamlarını taşıyor. Bazı dillerde afitap kelimesi afitab şeklinde yazılmaktadır. Afitab kelimesinin anlamları incelendiğinde ise ;

 - Çok güzel

 - Dilber

 - Parlak yüz

 - Güneş, gün ışığı

 anlamlarını ifade ettiği dolayısı ile afitap ile afitab arasında anlam değil sadece yazılış farklılığı olduğu göze çarpmaktadır. Yazılışlarındaki farklılıkta dillere özgü söyleyiş ve yazımlardan kaynaklı ufak farklardır.

Haberin Devamı

 Afitap Nedir?

 Afitap kelimesinin çeşitli sözlüklerde yer alan anlamı; Güneş, çok güzel, parlak yüzlü kadın ve güler yüz anlamları ile karşımıza çıkmaktadır. Türk Dil Kurumu sözlüğünde ise kelime olarak yer almamaktadır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!