Afife Ödülleri dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Afife Ödülleri dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2007 12:26

“Yapı Kredi Sigorta Afife Tiyatro Ödülleri 2007” sahiplerini buldu. Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda bu yıl 11. kez düzenlenen ödül töreninde, 6'sı özel toplam 20 ödül dağıtıldı.

Haberin Devamı

Özel ödüller dışında 14 kategoride dağıtılan ödülleri alacak olanlar, seçici kurulun belirlediği 42 aday sanatçı arasından oylama sonucu seçildi.

Törenin açılışında konuşan Yapı Kredi Sigorta Genel Müdürü Murat Güvenel, her yıl bir proje gibi gördükleri ödül sistemini geliştirmek için çaba sarf ettiklerini belirterek, tiyatro, basın ve sanat camiasından gelen görüşler doğrultusunda ödül sistemini mükemmelleştirdiklerini söyledi.

Afife Tiyatro Ödüllerinin ulaştığı genel kabul, saygınlık ve tarafsızlığa olan inancın, kendilerine bu çabaların karşılığını verdiğini belirten Güvenel, ”Türk tiyatrosunun heyecanla beklediği ödüllerin sahibi Yapı Kredi Sigorta olarak, sanata ve sanatçıya destek vermekten gurur duyuyoruz. Sanat için çabalarımız gelecek yıllarda da sürecek” dedi.
     
ÖDÜLLER
     
Yılın En Başarılı Prodüksiyonu ödülü İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun sahnelediği “Inishman'ın Sakatı” oyununa verilirken, En Başarılı Yönetmen ödülüne “Yeraltından Notlar” oyunuyla Özgür Yalım (İstanbul Devlet Tiyatrosu) değer görüldü.

 En Başarılı Erkek Oyuncu ödülüne Yeraltından Notlar oyunundaki rolüyle Payidar Tüfekçioğlu, En Başarılı Kadın Oyuncu ödülüne ise İyi Geceler Anne oyununda canlandırdığı karakterle Hikmet Körmükçü (İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları) layık görüldü.

Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu ödülünü Inishman'ın Sakatı oyunuyla Atsız Karaduman kazanırken, Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu ödülünü de yine aynı oyundaki rolüyle Sema Çeyrekbaşıoğlu aldı.

Gecede, Müzikal ya da Komedi Dalında En Başarılı Erkek Oyuncu ödülü Kocasını Pişiren Kadın oyunuyla Erdem Akakçe (Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu), aynı dalda En Başarılı Kadın Oyuncu ödülü de Omuzumdaki Melek oyunuyla Ayda Aksel'e (Tiyatro Kedi) verildi.

Müzikal ya da Komedi Dalında En Başarılı Yardımcı Erkek Oyuncu ödülü Tak Tak Takıntı oyunundaki rolüyle Ali Poyrazoğlu'na (Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu), En Başarılı Yardımcı Kadın Oyuncu ödülü de Papaz Kaçtı oyunundaki performansıyla Ayşen Gruda'ya (Tiyatro Komedi) gitti.

Ali Poyrazoğlu, ödülünü, oyunda canlandırdığı kadın karakterinin kostümüyle sahneye gelerek aldı.

Haberin Devamı

Gecede, En Başarılı Sahne Tasarımcısı ödülünü Ali Cem Köroğlu, En Başarılı Giysi Tasarımcısı ödülünü Serpil Tezcan, En Başarılı Sahne Müziği ödülünü Tolga Çebi, En Başarılı Işık Tasarımcısı ödülünü de Fatih Mehmet Haroğlu aldı.
     
ÖZEL ÖDÜLLER
     
“Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü”ne Osman Şengezer, “Nisa Serezli Aşkıner Özel Ödülü”ne Nejat Uygur, “Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü”ne H. Can Utku, ”Tiyatroda Yeni Kuşak Özel Ödülü”ne Emre Erdem, “Yapı Kredi Sigorta Özel Ödülü”ne Şakir Eczacıbaşı, mansiyona ise Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu kurucusu Hüseyin Arslanköylü layık görüldü.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!