Affın Kırcı maddesine ANAP'tan erteleme formülü

Güncelleme Tarihi:

Affın Kırcı maddesine ANAPtan erteleme formülü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 1999 00:00

Haberin Devamı

Af yasasının rafa kaldırılması üzerine, yeni bir uzlaşma sağlanması için formül arayışı başladı. ANAP, yasaya MHP oylarıyla komisyonlarda eklenen ve sorun oluşturan 7 gencin katili Haluk Kırcı'ya da af getiren maddenin çıkarılması ve ayrı bir düzenleme olarak daha sonra gündeme getirilmesini önerdi. MHP durumu değerlendirirken, DSP bir taahhütte bulunmamak koşuluyla öneriye sıcak bakıyor.

ANAP'ın formülüne göre, idam cezalarının uygulanmasındaki farklılıkları gideren ve cezada eşitlik sağlayan başka bir düzenleme yapılacak. Hazırlanacak yasa değişikliği ile TCK'nin ilgili maddesi düzenlenecek. Bu düzenlemeden Kırcı da dolaylı olarak yararlanacak. Ortakların anlaşması durumunda, Kırcı ile ilgili düzenleme af yasasının içinde yer almayacağı için öğrenci affı ve diğer cezalarla ilgili affın önü de açılmış olacak.

DSP kanadı, ANAP'ın önerisine sıcak baktıklarını, ancak bunu ‘Daha sonraki düzenlemeye destek verme’ şartına bağlamamak gerektiğini belirttiler. DSP'liler, ‘‘Eğer TCK'da maddeler arasında bir eşitsizlik varsa, bunu belli bir sistematiğe bağlayarak düzeltebiliriz. Bu düzenleme yapılırken de şahısları değil, hukuku dikkate almalıyız. Ancak bunun için şimdiden destek için taahhütte bulunamayız’’ görüşünü savundular.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!