Afetzedenin yanındayız

Güncelleme Tarihi:

Afetzedenin yanındayız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 1998 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Bülent Ecevit, sel felaketine uğrayan Batı Karadeniz'deki yerleşim merkezlerinde dün inceleme yaptı. Bakanlar Kurulu'nun, selden zarar görenlerin tüm ihtiyaçlarının karşılanması için çıkardığı kararnamelerin dün geceden itibaren yürürlüğe girdiğini belirten Ecevit, ‘‘Bu önlemlerle afet bölgesi ilan edilmesine gerek kalmadı. Bölge, afet bölgesi olsaydı ne sağlanacaksa o sağlanıyor’’ dedi. Ecevit, devletin uyum içinde çalışmasının, daha büyük felaketi önlediğini söyledi.

Eşi Rahşan Hanım'la dün sabah helikopterle gezisinin ilk durağı olan Zonguldak'ın Devrek ilçesine gelen Ecevit, yıkılan Zonguldak ve Çomaklar köprüsünde inceleme yaptı. Çamur içindeki terminal binasını ve ilçeyi gezen Ecevit, Ankara'da oluşturulan kriz masasına selle ilgili gelişmelerin anında ulaştığını ve tüm tedbirlerin alındığını belirterek, ‘‘Türk Silahlı Kuvvetleri, Hava, Deniz, Kara Kuvvetleri, Jandarma, Emniyet, belediyeler, valilikler, karayolları, bayındırlık tam uyum içinde çalıştı’’ dedi. Ecevit, şu anda en önemli sorunun su sıkıntısı olduğunu vurgulayarak, ‘‘Çünkü sulara atık suların karışması olasılığı var. Kanalizasyon gibi. Onun için mutlaka ilaçlanmış, klorlanmış su için. Devlet bu konuda her türlü katkıyı gösterecek’’ diye konuştu.

Ecevit, karayolu bağlantısı olmayan Yenice'de, ikiz bebek bekleyen hamile Ayşe Batançelebi'yi helikoptere alıp, Çaycuma'ya götürdü. Çaycuma Stadyumu'ne inen helikopterden Ecevit ve eşi Rahşan Hanım'ın da yardımıyla indirilen Batançelebi, bekleyen ambulansla Çaycuma Devlet Hastanesi'ne götürüldü.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!