Ceza infaz yasasında son durum ne? Af yasası ne zaman çıkacak?

Güncelleme Tarihi:

Ceza infaz yasasında son durum ne Af yasası ne zaman çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2020 16:46

Geçtiğimiz yıldan bu yana kamuoyunu meşgul eden af tartışmaları 2020 mart ayında da devam ediyor. Özellikle cezaevlerinde yakını bulunan vatandaşların yakından takip ettiği konu, basında yer alan demeçlerin ardından tekrar gündeme geliyor. Peki, af yasası ne zaman çıkacak?

Haberin Devamı

Ceza infaz indirimiyle ilgili gelişmeler ve af yasasında son durum mahkum ve mahkum yakınları tarafından araştırılıyor. Bu kapsamda beklenti içine giren çok sayıda vatandaş af yasasının ne zaman çıkacağını öğrenmek istiyor. Söz konusu af teklifinin ne zaman TBMM gündemine geleceğini merak eden vatandaşlar, bu hususta basında yer alan son gelişmeleri sorguluyor. İşte, ceza infaz indirimi hakkında son gelişmeler...

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, geçtiğimiz günlerde AK Parti TBMM Grup Toplantısı'na katılmak üzere geldiği Meclis'te gazetecilerin sorularını cevaplamıştı.

"İkinci yargı paketi Meclise ne zaman gelecek?" sorusu üzerine Gül, "Meclisin gündeminde olacak bir konu. 'Şu tarihte olur ya da şu şekilde olur.' dememiz, Meclisin saygınlığına, yasamanın asliliğine aykırı olur. Cumhurbaşkanımız da 'Birkaç hafta içinde neticeye kavuşur.' dedi. Umut ediyorum Meclisimiz, AK Parti Grubu öncülüğünde uzlaşıyla bu konudaki talepleri de yerine getirecektir." dedi.

Haberin Devamı

İnfaz düzenlemesine ilişkin soru üzerine Gül, "İnfaz düzenlemesi yakın zamanda Meclise gelecek. Uzun zamandır zaten çalışılıyor. Bu konuda son kararı elbette Meclis verecek. Grubumuzun sorduğu sorular ya da teknik hususlar var ama bu, siyaseten verilmesi gereken bir konu. Çünkü toplumu rahatsız etmemeniz lazım. Bu konuda beklentiyi de yine infaz hukuku, hakkaniyet, adalet çerçevesinde hazırlamak lazım. AK Parti Grubu da bunun üzerine çalışıyor." açıklamasını yaptı.

AF YASASI NE ZAMAN ÇIKACAK?

Konuya dair net bir tarih bilgisi henüz yok. Bu hususta ayrıntılar belli oldukça haberimizde yer vereceğiz.

 

 

BAKMADAN GEÇME!