Af Örgütü Türkiye Direktörü gözaltına alındı

Güncelleme Tarihi:

Af Örgütü Türkiye Direktörü gözaltına alındı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2017 23:22

Af Örgütü ile Helsinki Yurttaşlar, İnsan Hakları Gündemi ve Eşit Haklar Merkezi'nin bu akşam Büyükada'da bir otelde gerçekleştirdiği toplantı polisler tarafından basıldı. Aralarında Af Örgütü Türkiye Direktörü İdil Eser'in de bulunduğu 12 insan hakları savunucusu gözaltına alınarak Büyükada Polis Merkezi'ne götürüldü.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, "insan hakları savunucularının korunmasına yönelik eğitim programı" için Büyükada'da bir otelde buluşan 12 kişi gözaltına alındı. Büyükada Polis Merkezi'ne götürülen bu kişiler hakkındaki soruşturmada kısıtlılık kararı olduğu belirtildi.

Gözaltına alınan isimler şöyle: Af Örgütü Türkiye Direktörleri İdil Eser ve aynı örgütten Veli Acu, Helsinki Yurttaşlar Derneği'nden Nalan Erkem, Özlem Dalkıran, İnsan Hakları Gündemi Derneği'nden Günal Kurşun, Kadın Koalisyonu'ndan İlknur Üstün, Eşit Haklar İzleme Derneği'nden Nejat Taştan, Şeyhmuz Özbekli ve moderatör Ali Garawi.

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ : ÇOK RAHATSIZ VE ÖFKELİYİZ

Öte yandan Af Örgütü de olayla ilgili bir açıklama yaptı.Genel Sekreter Salil Shetty'nin yaptığı açıklamada, “Uluslararası Af Örgütü'nün Türkiye direktörü de dahil Türkiye'nin önde gelen bazı aktivistlerinin hiç sebepsiz bu şekilde gözaltına alınmalarından dolayı çok rahatsız ve öfkeliyiz" denildi. Shetty, “İdil Eser ve onunla birlikte gözaltına alınanların derhal ve koşulsuz serbest bırakılmaları gerekiyor" ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!