Af çıkacak mı? Af konusunda son gelişmeler

Güncelleme Tarihi:

Af çıkacak mı Af konusunda son gelişmeler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2019 14:43

Gündemdeki sıcaklığını koruyan af haberleri, bu kapsamda beklenti içinde olan vatandaşların ve yakınlarının merak ettiği konu oldu. Konu hakkında en son açıklama ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Peki, af çalışmalarıyla ilgili son haberler ve gelişmeler neler? Af çıkacak mı?

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni af yasasının ne zaman çıkacağına ilişkin soruya, 'Adalet Bakanlığımız bu çalışmaları yürütüyor, netleştiği zaman kamuoyuyla paylaşacağız.' karşılığını verdi. İşte, konuya ilişkin son gelişmeler...

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir süredir tartışılan ve son günlerde yeniden gündeme gelen af konusu ile ilgili şunları söyledi;

"Değerli kardeşlerim; konuyu bilmeden, konunun teferruatına hakim olmadan sizlere ayak üstü vereceğim cevap aldatıcı olur. Ben sizleri aldatamam. Ancak şu anda Adalet Bakanlığımızın bu konularla ilgili bir çalışması var. Temenni ederim ki bu çalışmada sizlerin yakınları da bunun içine dahil olur. Çünkü herkesi kusura bakmayın, herkesi serbest bırakmak gibi bir şey olmaz. Bırakılması gerekenler noktasında Adalet Bakanlığımızın çalışması var. İnşallah bu çalışma neticesinde bırakılabilecek olanları, dediğim gibi inşallah seçimlerden sonra Meclis açıldığında tekrar oralarda bunlar görüşülecek." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

DEVLET BAHÇELİ'DEN “AF” AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın infaz sisteminde değişikliğin gündeme geleceği yönündeki açıklamaları ve MHP'nin de bu yöndeki teklifi olduğunun anımsatılması üzerine Bahçeli, şöyle konuştu:

"Şu an Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçildikten sonra yeni yeni reform çalışmaları ve bunun hazırlıkları başlamıştır. Bunun ilk işareti yargıda kendini göstermiştir. Yargının üzerinde çok yönlü tartışmalar vardır. Bu tartışmaları ortadan kaldırabilmek için yapısal reformların ilk adımı burada atılmıştır. Buna başlamışken sonlandırmak lazım. Biz böyle bir reform hareketini olumlu görmekteyiz. Çok yönlü değerlendirerek, çok yönlü istişarelerle yargıyı tartışmadan çıkarabilecek ve Türkiye'de adaletle beraber yaşamasını öğretebilecek bir yapının çıkması lazımdır. Bu arada daha evvelden af yasası üzerinde Feti Yıldız Beyefendinin vermiş olduğu bir yasa teklifi Meclis'te bulunmaktadır. Bu reform hareketleri içerisinde Meclisteki bu metin de ele alınır, birlikte değerlendirilirse belki daha hayırlı adımlar atılmış olur."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!