Af canavarına infaz

Güncelleme Tarihi:

Af canavarına infaz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2001 00:00

Haberin Devamı

3 cinayet daha işleyecekti

Tahliye olunca intikam için 1 kişiyi öldürüp 4 kişiyi de yaralayan ve ‘‘Sırada 3 kişi daha var’’ diyen Ünal Özdemir'in yol kenarında parçalanmış cesedi bulundu.

Şartla Salıverme Yasası'ndan yararlanarak 21 gün önce Afyon Cezaevi'nden tahliye edildikten sonra memleketi olan Konya'da 1 kişiyi

öldürüp 4 kişiyi yaralayan ‘‘af canavarı’’ Ünal Özdemir, öldürülmüş olarak bulundu. 30 yaşındaki Ünal Özdemir, geçen salı akşamı dayısının oğlu 31 yaşındaki Nevzat Öztürk'ü öldürmüş, yeğeni Bülent Öztürk, kayınpederi Ali Osman Erkmen, kayınvalidesi Hatice Erkmen ile gelinleri Azize Erkmen'i tabancayla yaralamıştı. Kaçan Ünal Özdemir, akrabalarını telefonla arayarak, ‘‘Sırada üç kişi daha var. Onları da öldürüp teslim olacağım’’ dedi.

Beyni parçalanmış

Dün sabah, Konya'ya 58 kilometre uzaklıktaki Kadınhanı İlçesi çevre yolu kenarında vatandaşlar bir ceset bulunca güvenlik kuvvetlerine haber verdi. Yapılan ön incelemede cesedin, 7 yıl önce bıçaklama suçundan 15 yıl ağır hapis cezasına çarptırılan Ünal Özdemir olduğu anlaşıldı. Özdemir'in başının sert cisimlerle vurularak tamamen parçalandığı, beyninin dışarı çıkmış halde olduğu saptandı.

Otopsiyle teşhis edildi

Kadınhanı Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Ünal Özdemir için Konya Emniyet Müdürlüğü Cinayet Masası ve parmak izi ekipleri ilçeye giderek Cumhuriyet Savcılığı'yla birlikte araştırmaya başladı. Yapılan otopsi ve alınan parmak izi sonunda bulunan cesedin ‘‘af canavarı’’

Ünal Özdemir'e ait olduğu kesinleşti. Özdemir'in cesedi daha sonra Konya'ya getirilerek Numune Hastanesi morguna kaldırıldı. Polis, ‘‘af canavarı’’nı kim veya kimlerin öldürdüğünü saptamak amacıyla soruşturmayı kapsamlı olarak sürdürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!