Adnan Oktar duruşmasında tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Adnan Oktar duruşmasında tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2020 07:00

Adnan Oktar silahlı suç örgütü davasında daha önce tahliye edilen sanıklardan Ozan Süer, dosyaya yeni giren deliller ve mağdur ifadeleri üzerine yeniden tutuklandı. Süer’in örgütün bilişim imamı olduğu, serbest bırakıldıktan sonra örgüt propagandasına devam ettiği iddia ediliyor.

Haberin Devamı

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ifade veren mağdur ve müştekiler, tutuksuz sanık Ozan Süer’i kendileri hakkında sosyal medya, blog ve internet sitelerinde kara propaganda yapmakla suçladı. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün hazırladığı raporda da, Süer’in cep telefonunda suç örgütünün yönetimindeki internet siteleri ve blog sayfalarının şifrelerinin kayıtlı olduğu belirtildi. Müştekiler, vekilleri ve mağdurların mahkeme huzurunda vereceği beyanları etkilemeye yönelik sahte hesap paylaşımlarının yapıldığını gerekçe gösteren mahkeme heyeti, kaçma kuşkusu olduğunu belirterek Ozan Süer hakkında yakalama kararı çıkarttı. Ozan Süer tutuklu sanıkların ihtiyaçlarını karşılamak için geldiği Silivri Cezaevi’nde jandarmalar tarafından yakalandı. Mahkemede tutuklanma kararı yüzüne okunan Süer cezaevine konuldu.

Haberin Devamı

800’ÜN ÜZERİNDE HESAP AÇMIŞ

Örgütün bilişim imamı olduğu ileri sürülen Ozan Süer’in sosyal medyada 800’den fazla farklı isim ve mail adresiyle hesap açtığı tespit edildi. Bu hesaplardan özellikle etkin pişmanlıktan yararlanan örgüt üyeleri hakkında karalama kampanyaları başlatıldı. Sahte hesapların IP’lerinin tespit edilmemesi için çeşitli bilgisayar programları kullanıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!