'Adliyemizi kapatmayın' eylemi

Güncelleme Tarihi:

Adliyemizi kapatmayın eylemi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2012 14:54

AĞRI’nın Taşlıçay İlçesi’nde adliyede görevli hakim ve cumhuriyet savcılarının Ağrı’da görevlendirilip yerlerine yeni atama yapılmadığını belirterek adliyenin ilçeden kaldırılacağını öne süren vatandaşlar, E-80 karayolunu bir saat ulaşıma kapattı.

Taşlıçay Adliyesi’nde görevli Cumhuriyet Savcıları Hüseyin Hür ve Hakim Kamil Serdar Atak’ın Ağrı’ya tayin edilmesinin ardından yeni atama yapılmadığını iddia eden ilçe halkı, adliyenin kapatılacağı gerekçesiyle eylem yaptı. Muhtarlar Derneği üyesi 37 köy muhtarının başlattığı ve vatandaşlarında destek verdiği eylemde, ilçe merkezinde sloganlar atılarak yürüyüş yapıldı.

'ADLİYEMİZ KAPATILMASIN' EYLEMİ / FOTO GALERİ

Eylemciler, ’Vekilsiz olur, adliyesiz olmaz’, ’Dosya sayısı artsın diye suç mu işleyelim’, ’Uyuyun diye seçmedik’, ’Adliyemizi İstiyoruz, Hukuk İstiyoruz’, ’Yüzde 95 yetmedi mi?" pankartları açıp, uluslararası Ağrı-Gürbulak karayoluna çıktı.

KARAYOLUNDA OTURMA EYLEMİ

E-80 karayolunu yaklaşık 1 saatlik bir süreyle kapatarak oturma eylemi yapan gruba polis yolu açmaları için uyarıda bulundu. İran’a gidiş ve dönüş karayolunun her iki tarafında kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Eylemciler, orada bulunmayan Ağrı Valisi Ali Yerlikaya ve Taşlıçay Kaymakamı Murat Zadeleroğlu’nu adliyenin kapatılmayacağına dair söz vermesini istedi.

"BİZ BUNU HAK ETMİYORUZ"

Basın açıklaması yapan eylemciler, " İlçemizde işlenen suç oranı az diye adliyemizi kapatıyorlar. Adliyenin kapatılması demek yarın Noter, Türk Telekom ve diğer kurumların da kapatılacağı anlamına gelir. Bir ilçenin giderek büyümesi gerekirken bizim ilçemizi küçültüyorlar. İllede kavga edip adliyedeki suç dosya sayısını arttırmamızı mı istiyorlar. Ağrı’nın 4 milletvekili ilçenin bu sorununu görmezden geldi. Adliyesi kapatılacak ilçeler listesindeki birçok ilçe yapılan müdahaleler sonucu listeden silinmiştir. Sahipsiziz diye bize bunu yapmasınlar. Biz bunu hak etmiyoruz." dediler.

Oturma eylemi yapılan basın açıklamasının ardından son buldu ve E 80 Karayolu ulaşıma açıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!