Adaylık yarışında son gün

Güncelleme Tarihi:

Adaylık yarışında son gün
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2000 00:00

Meclis Başkanlığı için başvurular bugün saat 24.00'te sona eriyor. Meclis Başkanlığı için ilk iki tur oylama 12 Ekim Perşembe günü yapılacak.
Haberin Devamı

Eskişehir bağımsız milletvekili Mail Büyükerman'dan sonra, diğer adaylar da belirmeye başladı. Şu ana kadar Meclis Başkanlığı'na aday olan isimler şunlar:

Mail Büyükerman : Eskişehir Bağımsız Milletvekili. Kamuoyunun cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında yakından tanıdığı Büyükerman, o dönemde DSP'den aday olmuş ancak seçilemeyince liderlerin ortak aday konusundaki tavrını eleştirerek partisinden istifa etmişti. 1928 yılında Gebze'de doğan Büyükerman, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Serbest avukat olarak çalışan Büyükerman evli.

Bekir Aksoy: DYP Çorum Milletvekili. 1950 yılında Mecitözü'nde doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset ve İdari Şubesi'nden mezun oldu. Kaymakam, vali, İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürü, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı, 20. Dönem Çorum milletvekili ve Devlet Bakanı olarak görev yapan Aksoy, evli ve iki çocuklu.

Ertuğrul Yalçınbayır: ANAP Bursa Milletvekili. 1946'da Hasköy'de doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Serbest avukatlık, Futbol Federasyonu müşahitliği, Bursa Beleiye Meclis üyeliği, 20. Dönem Bursa Milletvekilliği ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanlığı yaptı. Yalçınbayır evli ve iki çocuklu.

Ömer İzgi: MHP Konya Milletvekili ve Grup Başkanvekili. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin adayı olarak açıkladığı Ömer İzgi, 1940 yılında doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi ve aynı fakültede Elbirliği Mülkiyeti Medeni Hukuk alanında master yaptı. Serbest avukat, Başbakanlık Başuzmanı olarak çalışan İzgi, Muhafazakar Parti'nin kurucuları arasında yer aldı. İzgi, evli ve 4 çocuklu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!