Adana’da sivil polis, silahlı saldırıda şehit oldu

Güncelleme Tarihi:

Adana’da sivil polis, silahlı saldırıda şehit oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2016 10:42

ADANA’da evrak dağıtımı yapan polis memuru Yılmaz Bozkurt, uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit oldu. Motosikletli 2 saldırgan düzenlenen bir operasyonla yakalandı.

Haberin Devamı

Olay, saat 10.00 sıralarında merkez Seyhan İlçesi Gülbahçesi Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, motosikletli saldırgan Gülbahçesi İlköğretim Okulu önünde evrak dağıtımı yapan Dağlıoğlu Polis Merkezi’nde görevli sivil polis memuru 45 yaşındaki Yılmaz Bozkurt’a tabancayla ateş açtı. Başlarında kask olan ve yüzleri görünmeyen saldırganlar, olay yerinden kaçarken başına, göğsüne ve karnına 3 kurşun isabet eden polis memuru Yılmaz Bozkurt,  ağır yaralı olarak Özel Acıbadem Adana Hastanesi’ne götürüldü.

Şuuru kapalı olarak hastaneye getirilen 3 çocuk babası Bozkurt’a acil müdahale edildi. Adana Valisi Mustafa Büyük ile Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek de hastaneye gelerek bilgi aldı. Bu sırada polisin haber merkezinden meslektaşlarına kan anonsu yapıldı. 

Haberin Devamı

Mersin’in Aydıncık İlçesi nüfusu kayıtlı olan polis memuru Yılmaz Bozkurt, yapılan tüm müdahaleye karşın kurtarılamayarak şehit oldu.

Adana’da sivil polis, silahlı saldırıda şehit oldu
HELİKOPTERLE HAVADAN ARANDI

Yılmaz Bozkurt’u şehit eden saldırganların yakalanması için Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan göç edenlerin yoğunlukta yaşadığı Gülbahçesi ve Dağlıoğlu mahalleleri ablukaya alındı. Polis helikopterlere havadan arama tarama çalışması yaparken zırhı ve sivil ekiplerde tüm ara sokakları didik didik etti.

2 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Yılmaz Bozkurt’un şehit edilmesiyle ilgili yapılan operasyonlarda şüpheli Eşref B. ile Gökhan A. yakalandı. Şüpheliler, Adana Adli Tıp Birimi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Bu arada şehit polis Yılmaz Bozkurt’un cenazesinin yarın düzenlenecek törenin ardından Adana’da toprağa verileceği bildirildi.

GÖZALTI SAYISI 3’E ÇIKTI

Polis memuru Yılmaz Bulut’un şehit edildiği bölgede operasyonlarını sürdüren Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Eşref B. ile Gökhan A.’nın ardından 35 yaşındaki Devran B.’yi de gözaltına aldı. Devran B. ile birlikte polisin gözaltına aldığı şüpheli sayısı 3’e çıktı. Sağlık kontrolü için Adli Tıp Birimi’ne getirilen zanlılar, "Biz esnafız, işyerimizden aldılar. Olay ile ilgimiz yok" diye konuştu. (Yusuf BAŞTUĞ- Fatih KARAÇALI- Çağlar ÖZTÜRK / ADANA - DHA) 

Haberin Devamı

Adana’da sivil polis, silahlı saldırıda şehit oldu



 

BAKMADAN GEÇME!