Adana'da portakal çiçeği karnavalı yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Adanada portakal çiçeği karnavalı yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2013 13:11

ADANA’da portakal çiçeklerinin açtığı Nisan ayında karnaval coşkusu yaşanacak.

Haberin Devamı

Portakal çiçeği kokusunun en yoğun hissedildiği günlerden 13 Nisan’da gerçekleştirilecek ’Nisan’da Adana’da Karnavalı’ bir dizi konser, eğlence ve kültürel etkinliklerle Türkiye’nin dört bir yanındaki Adanalı yıldızları hemşehrileriyle buluşturacak.

NİSAN'DA ADANA SOKAKLARI PORTAKAL ÇİÇEĞİ KOKAR / AYŞE ARMAN YAZDI

’Nisan’da Adana’da Karnavalı’nın fikir önderi, Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, düzenleme komitesi üyelerinden Özlem İşler, İlhami Günsel, Aşkım Darcan ve Taçnur Aydın’la düzenlediği basın toplantısında, bu yıl ilki gerçekleştirilecek etkinlikte yapılması planlanan etkinlikleri açıkladı.

29 yıl Adana’da yaşayıp, çalışma hayatına atıldıktan sonra da her yıl portakal çiçeklerinin açtığı nisan ayında eşsiz kokuyu ciğerlerine doldurup ’ruhunu yıkamak için’ memleketinde bulunmaya gayret gösterdiğini vurgulayan Ali Haydar Bozkurt, ’Nisan’da Adana’da Karnavalı’nı halka mal edip, geleneksel hale dönüştürmeyi amaçladıklarını söyledi.

PORTAKAL ÇİÇEĞİ MÜZESİ

Bozkurt "Dikkatleri Adana’ya çekmek istiyoruz. İlk yıl 20-25 bin kişinin bu karnavala katılmasını bekliyoruz. Gelenlerin Adana’da portakal çiçeklerinin kokusunu alabilecekleri, o güzelliği hissedebilecekleri özel bir gezi alanını ve Portakal Çiçeği Müzesi’ni kurma amacını taşıyoruz. İkinci etapta Adana şehrimizi bir cazibe merkezi haline getirerek, portakal çiçeklerinin açtığı her yılın Nisan ayında kültürel ve sanatsal aktiviteler ile kentimizi bir karnaval alanına çevirmek ve kamuoyunda Adana algısını sağlam bir şekilde yerleştirerek, katılımcı sayısını artırmak hedefindeyiz. Uzun vadede ise uluslararası arenada Adana markasını oluşturmak, yerli ve yabancı turistlerin öncelikli olarak Adana’yı tercih etmelerini sağlayarak kentimizin ekonomisine büyük bir katkı sağlamak düşüncesini taşıyoruz" dedi.

KARNAVAL KORTEJİ VE KONSERLER

Projeye İpek Tuzcuoğlu, Vatan Şaşmaz, Ceyhun Yılmaz, Altan Gördüm, Zeliha Sunal, Haldun Dormen, Göksel Kortay, Erdal Cindoruk, Murat Güloğlu, Ceren Bektaş, Burcu Çetinkaya, Açelya Akkoyun, Feridun Düzağaç, Ayşe Arman, Pınar Esen, Özge Uzun, Caner Cindoruk ve Necip Memili başta olmak üzere pek çok sanatçı, işadamı ve gazetecinin destek verdiğini, sosyal medya üzerinden 4,5 milyon kişiye tanıtım yaptıklarını vurgulayan Bozkurt, portakal çiçeklerinin açtığı dönemde herkesi Adana’ya davet etti.

Bozkurt, "13 Nisan’ın çok özel bir gün olmasını arzuluyoruz. Bu amaçla 40-50 bin kişinin bir araya gelebileceği meydanda Adanalı sanatçılarımız hemşehrilerine konserler verecekler. Bu etkinlikte dans gösterileri olacak. Karnaval korteji oluşturacağız. Guinnes Rekorlar Kitabı’na girmek için de hazırlıklarımız var. Rekorlar konusu netleştiğinde halkımızla paylaşacağız. Merkez Park bünyesinde oluşturacağımız Portakal Çiçeği Müzesi’nde de Adana’ya özgü objeler, yemekler ve Adanalı şahsiyetlerin tanıtımını planlıyoruz. Aynı günlerde Uluslararası Sabancı Tiyatro Festivali’nin de gerçekleştirilecek olması dünya insanlarının dikkatini Adana’ya çekecek. Kent yöneticilerimiz, sivil toplum örgütleri temsilcileri projemize büyük destek veriyor. Şimdi de tüm Adanalıları projemize destek vermeye davet ediyorum. İnanıyorum ki en küçüğünden en büyüğüne kadar her Adanalının bu kent için yapabileceği bir şey vardır" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!