Adana’da okullar yarın tatil mi? Hangi illerde okullar tatil?

Güncelleme Tarihi:

Adana’da okullar yarın tatil mi Hangi illerde okullar tatil
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2019 18:47

Sağanak yağışların ardından Akdeniz Bölgesi başta olmak üzere ülkenin bazı bölgelerinde hayat durma noktasına geldi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle salı günü Adana'da okullar tatil olurken, bazı illerden de tatil haberi geldi. Gelişmeleri takip eden veli ve öğrenciler çarşamba günü nerelerde okulların tatil olduğunu merak ediyor. Peki, Adana’da okullar yarın tatil mi? Hangi illerde okullar tatil? İşte, ayrıntılar.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son günlerde üst üste yaptığı uyarılarla birlikte Akdeniz’in doğusunda etkisini gösteren yoğun yağış, Adana başta olmak üzere Mersin ve Hatay’da da hayatı olumsuz etkiledi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Adana’nın 4 ilçesinde okullar tatil edildi. Hem veliler hem de öğrenciler, yarınki durumu merak ediyor. Peki, Adana’da okullar yarın tatil mi? İşte, Adana Valiliği'nin konuyla ilgili yaptığı o açıklama.

Adana'da şiddetli sağanak yağışlar 23 Aralık gecesinden bu yana devam ediyor. Eğitim öğretimi etkileyen yağışlar sebebiyle Adana Valiliği 4 ilçede okulları tatil ilan etti.

Vali Mahmut Demirtaş, merkez Çukurova, Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam ilçelerindeki ilk, orta ve lise ile dengi okulların kentte devam eden sağanak nedeniyle bugün için tatil edildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Demirtaş, sağanağın etkisini artırarak sürmesinin beklendiği bilgisi üzerine eğitime ara verme kararı aldıklarını belirtti. Peki, Adana'da okullar yarın tatil olacak mı?

ADANA'DA YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, yaptığı açıklamada, Meteoroloji tarafından il genelinde 23 Aralık 2019'dan itibaren süren olumsuz hava koşulu ve yağışların etkisinin devam edeceği bildirildiğinden merkez ilçeler Seyhan, Çukurova, Yüreğir ve Sarıçam'da 25 Aralık 2019 Çarşamba günü eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verildiğini bildirdi.

Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde, olumsuz hava şartları nedeniyle okullarda eğitime ara verildi.

Kaymakam Ömer Sevgili, yaptığı yazılı açıklamada, meteorolojiden ilçedeki elverişsiz hava koşulları ile yağışların artacağı yönünde bilgi verildiğini belirtti.
Sevgili, şunları kaydetti:

"Değerli öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmaması ve mağduriyet yaşamamaları için tedbir almak amacıyla ilçemizde eğitim ve öğretime 25 Aralık Çarşamba günü bir gün süreyle ara verilmiştir."

Kaymakam Sevgili, ayrıca engelli, hamile ve kronik hastalığı olan personelin de yarın izinli sayılacağını bildirdi.

Öte yandan, ilçede yoğun şekildeki kar nedeniyle saat 16.00'dan beri ilçe merkezinde elektrik kesintisi yaşandığı belirtildi.

Haberin Devamı

KAHRAMANMARAŞ'TA YARIN OKULLAR TATİL

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle yarın eğitime ara verildi.

KAYSERİ'DEN TATİL HABERİ 

Kayseri’nin yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. Yahyalı İlçe Kaymakamlığı ilçesinde yüksek kesimlerdeki 17 mahallede yapılan taşımalı eğitime, yoğun kar yağışı nedeniyle 1 gün süre ile ara verildiği bildirildi. İlçede yoğun kar ve tipi nedeniyle 12 köy yolu ulaşıma kapandı. Ekiplerin yol açma çalışmaları sürdürülüyor.

Sarız İl Kaymakamlığı da yoğun kar yağışı nedeniyle taşıma eğitime 1 gün süre ile ara verildiğini bildirdi. Sarız ilçesinde de kar ve tipi nedeniyle 9 köy yolu ulaşıma kapandı.

Haberin Devamı

Belediye ve karayolları ekipleri her iki ilçede kapanan köy yollarının açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

KAMU KURUMLARI YARIN TATİL Mİ?

Vali Demirtaş, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görevli, engelli, hamile ve kronik hastalığı olan personellerin aynı tarihlerde izinli sayılacaklarını kaydetti.

HATAY'IN BİR İLÇESİNDE OKULLAR TATİL EDİLDİ 

Hatay'ın Samandağ ilçesinde, etkili olan kuvvetli sağanak nedeniyle iki okulda eğitime yarın ara verildi.

Samandağ Kaymakamlığı internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, ilçedeki Tekebaşı Eczacı Maruf Cilli Anadolu Lisesi ile Tekebaşı Anaokulu'nda aşırı yağışlardan dolayı yarın eğitime ara verildi.
Öte yandan, il genelinde yağış aralıklarla sürüyor.

Haberin Devamı

KAHRAMANMARAŞ'IN BİR İLÇESİNDE OKULLAR TATİL

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle yarın eğitime ara verildi.

YOLLAR SU ALTINDA KALDI

Merkez ilçelerde okulların tatil edildiği kentte, yağmur nedeniyle bir çok yol su altında kaldı, evleri su bastı. Sürücülerin yolda mahsur kalan araçları, çekiciler vasıtasıyla kurtarıldı.

Merkez Sarıçam ilçesinde, E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunun bağlantı yolu da taşan suların altında kalınca kapandı.

BAKMADAN GEÇME!