’Adam’lık heykeli

Güncelleme Tarihi:

’Adam’lık heykeli
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2008 00:00

Mütevazı ve örnek kişiliği ile Türkiye’nin kalbinde taht kuran Beşiktaş’ın efsane Başkanı Süleyman Seba’nın Beşiktaş Vişnezade Parkı’ndaki heykeli CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal tarafından törenle açıldı. Baykal, "Seba ile yan yana oturmaktan onur duyuyorum. Bu toplum böyle insanları yetiştirmenin kıvancı içerisindedir" dedi.

BEŞİKTAŞ Jimnastik Kulübü’nün efsanevi Başkanı Süleyman Seba’nın Beşiktaş Vişnezade Parkı’nda yaptırılan heykeli spor dünyasından çok sayıda ünlü isim, politikacı ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın katılımı ile dün açıldı. Beşiktaş Belediyesi’nin Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden heykeltraş Neslihan Pala’ya yaptırdığı heykelin açılışında konuşan Deniz Baykal, şunları söyledi: "Bu kadar büyük, değerli ismi koşarak buraya getiren güç, heykelini açacağımız büyük insanın gücüdür. Süleyman Seba efsanesini bütün ayrıntıları ile anlattılar. Böylesi üstün saygı oluşturan insanın ne kadar alçak gönüllü olacabileceğini, bütün bunları bir arada nasıl barındırabileceğini bilme fırsatını buldum. Seba ile yan yana oturmaktan onur duyuyorum. Gelecek kuşaklara Seba’yı hep birlikte unutturmayacağız. Allah size uzun ömür versin. Bu toplum böyle insanları yetiştirmenin kıvancı içerisindedir."

’Beni değil, Baba Hakkı’yı dikin’ demiş

Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Süleyman Seba’nın, heykelinin yapılmasını, Hakkı Yeten’in (Baba Hakkı) heykelinin yapılması şartıyla kabul ettiğini söyledi. UEFA As Başkanı Şenes Erzik, Seba’nın, sert mizacına rağmen çok yumuşak kalpli bir insan olduğunu belirterek, "Süleyman Ağabey gibilerin Türkiye’de, kulüp başkanlıkları yapmasını zaman zaman arar olduk "dedi. Süleyman Seba da 82 yıllık yaşamının tamamına yakınının, şimdi kendi ismi verilen Akaretler Yokuşu ve BJK’da geçtiğini belirterek "Çocukken koşturduğum parka heykelimin dikilecek olması nedeniyle sizlerle birlikteyim. Teşekkür ederim. Yıllar sonra bu heykele bakanlar kim dediklerinde, bu heykel, 16 yılda 21 kupayı kaldıran ve her türlü övgüyü hak eden ekibi temsil etmelidir" diye konuştu. Seba, 16 yılda kazanılan kupalarda yönetimin de payı olduğunu ancak en büyük payın futbolcuların olduğunu söyledi.

Fenerlisi, Cimbomlusu açılışa koştu
/images/100/0x0/55eb2924f018fbb8f8af3f6b


Biri Ödemiş’ten diğeri Aydın’dan getirilerek dikilen iki zeytin ağacının altına yerleştirilen heykelin açılışına UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, BJK Başkanı Yıldırım Demirören, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, TBMM eski Başkanı Hikmet Çetin, eski bakan Cavit Çağlar, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, Gaziantep eski Belediye Başkanı Celal Doğan, BJK eski Başkanı Serdar Bilgili ve Fenerbahçe Kulübü eski Başkanı Ali Şen, Mustafa Kefeli, Zafer Yıldırım, Turgay Ciner, Prof. Turgay Atasü, Prof. Mete Düren, Prof. Ayhan Kızıl, Ali Doğan, Milli Takımların eski teknik çalıştırıcısı Sepp Piontek ile siyah beyazlı camiaya emeği geçen çok sayıda isim katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!