Adalet yerini bulursa beyaz olacak

Güncelleme Tarihi:

Adalet yerini bulursa beyaz olacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2015 01:01

AFAD lojistik depolarının açılışı nedeniyle ATO Congresium’da düzenlenen törene girişinde Mersin’de öldürülen Özgecan Aslan’ın annesi Songül Aslan’ın bir yakını tarafından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a verilen kutudan, siyah bir başörtüsü ve anne Aslan’ın mesajı çıktı.

Haberin Devamı

Aslan, Erdoğan’a hitaben mesajında, kendilerine gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ederken, telefonla görüştüklerinde tam bir baba sıcaklığını duyumsadıklarını ve çok duygulandıklarını belirtti. Anne mesajında, “Olayın faillerinin en ağır biçimde cezalandırılacaklarından eminiz. Adalet yerini bulduğunda bu siyah başörtüsünün rengi de beyaza dönüşecek. İnşallah o vakit, beyaz başörtümüzle sizleri bizzat ziyaret edeceğiz” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da törendeki konuşması sırasında annenin mesajına yanıt vererek şunları söyledi: “Ailesinin gönderdikleri o siyah başörtülerini de aldım, bunun mesajını da vermek istiyorum. İnşallah o mesaj, beyaz başörtüleriyle devam eder. Olayın hemen ardından jandarma ve polis seferber oldu, fail anında bulundu ancak bu da yeterli değil. Şimdi yargı burada üzerine düşen görevi yapacak, yapması gerekir. Bunun fail ve faillerine gereken cezayı en üst düzeyde vermek durumundadır. Çünkü bu milletin vicdanının böyle bir olaydan sonra rahatlaması söz konusu değil, hiç olmazsa ‘Bunlar da layığını buldu’ derler. Ben gerek annenin gerekse babanın olaylar karşısında takındıkları tavrı milletim, şahsım, ailem adına hakikaten çok çok duyguyla, hayranlıkla izledim.

TERÖR ESTİREN NASİBİNİ ALSIN

Verdikleri mesajlar sadece milletimize değil tüm insanlık için çok çok duyarlı mesajlardı. Temenni ederim ki terör estirenler de bundan nasibini alır. Sokaklara çıkıp da Özgecanımızı istismar edenler, önce kendilerine bir baksınlar. Mehmet Bey’in ve eşinin verdiği mesajlardan onlar da nasibini alsınlar. Terör estirerek savunmasız insanları öldürmenin ne denli bir felaket, bir denaet (alçaklık), bir cinayet olduğunu anlasınlar.

PARADAN BAHSET PARADAN

Şu anda Avrupa’da yaşayan Suriyeli mülteci sayısı ne biliyor musunuz? Burada 2 milyon, Avrupa’nın tamamında 130 bin. Hani insan hakları, hani Avrupa Birliği müktesebatı, neredesiniz? Bir araya geldiğimiz zaman bizi pohpohluyorlar, ‘Yaptıklarınız her türlü takdirin üzerindedir’. Paradan bahset, paradan. Hiç paradan bahsetmiyorsun, ‘Bizden de bu kadar destek olsun’ demiyorsun. Bu ifadelere bizim karnımız tok. Zaten size güvenerek bu adımları da atmadık. Biz öyle bir medeniyetin varisleriyiz ki bizim medeniyetimizde bu var. Etnik ve mezhep esaslı ayrışmalar etrafında yakılan bu ateş, eninde sonunda herkese değecektir. Sırça köşkler bu yüke dayanamaz.”

Haberin Devamı

Gazını çıkardı

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, AFAD kamplarında doğan Türkiye Gali, Afad Burcu Abdülaziz, üçüzler Recep, Tayyip ve Erdoğan Yasin, Türkiye Kasım, Recep Tayyip Erdoğan, Emine Erdoğan Gazel ile Tayyip Erdoğan Gazel kardeşler, Recep Tayyip Erdoğan Handevi, Afad Cuma ve Afad Cilo isimli çocukları kucağına alarak sevdi ve birer altın hediye etti. Erdoğan, Türkiye Kasım ismi verilen bebeğin sırtını sıvazlayarak gazını çıkarttı. Rıza ÖZEL/ ANKARA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!