Adalet Bakanlığı Telekulak Bakanlığı haline gelmemeli

Güncelleme Tarihi:

Adalet Bakanlığı Telekulak Bakanlığı haline gelmemeli
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2009 00:00

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Adalet Bakanlığı ile Hákimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) arasındaki kararname krizini "Yargı üzerindeki baskılar artarak devam ediyor" sözleriyle değerlendirdi.

Hákim ve savcılar baskı altına alınıyor

"Adalet Bakanlığı Telekulak Bakanlığı durumuna sokulmamalıdır" diyen Eminağaoğlu, adli tatil nedeniyle dün Ankara Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında şu görüşleri dile getirdi:

"Ülkemizdeki en güvenceli kurul HSYK’ye yapılanlara bakıldığında, yerel mahkemelerde çalışan yargıç ve cumhuriyet savcılarının ne kadar güvencede olabildiklerini ifade etmeye gerek yoktur. Hangi yargıç, cumhuriyet savcısı, yargı organı ya da kurul hizaya getirilmek isteniyorsa, tek yanlı yayınlarla baskı altına alınmaya çalışılmaktadır. Ülkemizde disiplin incelemesi veya soruşturması aşamasında iletişimlerinin tespiti yoluna gidilen tek meslek grubu yargıç ve savcılardır. Bu konuda Teftiş Kurulu Başkanlığı yetkilendirilmiştir. Bu yola sıklıkla başvurulmaktadır. Bu düzenleme ivedilikle kaldırılmalıdır. Yargıç ve savcılar hakkında katalog suçlar dışında bile iletişimin tespiti yoluna başvurulmaktadır. Adalet Bakanlığı Telekulak Bakanlığı durumuna sokulmamalıdır."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!