Adalet Bakanı'nın konvoyuna karışan ÅŸüpheli araç takla attı

Güncelleme Tarihi:

Adalet Bakanının konvoyuna karışan şüpheli araç takla attı
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 06, 2012 11:22

Yeni adliye sarayının açılışı için Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’ndan Ceyhan İlçesi’ne giden Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in konvoyuna giren bir otomobil, bakanın makam otomobilini tehlikeye düşürdü. Kovalamaca sonucu takla atan otomobildeki 2 kişi kaçarken, sorgulama sonucu aracın adli suçlardan sabıkası bulunan Cono aşireti mensubu N.D.'ye ait olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

İncirlik sapağından otoyola giren içinde 2 kişinin bulunduğu lacivert 'Opel Vectra' marka otomobil, trafik ekibinin 'sağa geç' uyarılarına aldırmayıp Bakan Ergin’in makam otomobilinin önüne direksiyonu çevirdi. Bunun üzerine trafik ekipleri alarma geçti. Polis ekiplerinin peşine düştüğü otomobil, 20 kilometre kadar konvoy içinde ilerleyip Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi çıkışından otoyolu terk etti. Suluca Köyü yoluna giren otomobil bu sırada kontrolden çıkıp takla attı. İki şüpheli kaza yapan otomobili terk edip izlerini kaybettirdi. Polisler kaçan kişileri yakalamak için çalışma başlattı.

İŞTE ŞÜPHELİ ARAÇ / Foto Galeri

BUJİLER VE BANDANA ÇIKTI

İçinde otomobil hırsızlığında camı kırmak için kullanılan bujilerle bandana bulunan otomobilin plaka ve motor şase numarasından sorgulama yapıldı. Otomobilin sahibinin, Mersin’in Tarsus İlçesi’nde yaşayan, adi suçlarla ilgili sabıkaları ile tanınan Cono aşireti mensubu N.D. olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

Polisler, otomobilde bulunan bujilerin, otoyoldaki dinlenme tesislerinde park halindeki otomobillerin camlarının kırılıp değerli eşyaların çalındığı hırsızlık olaylarında kullanıldığı, bandananın da maske olarak kullanıldığı yorumunu yaptı. Olayı çok yönlü araştıran Adana polisi, parmak izi ve ince arama yapmak için otomobili çekiciyle götürdü.

BAKAN: ARACI GÖRMEDİM

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, konuya ilişkin soru üzerine esrarengiz otomobilin konvoyunda yarattığı tehlikenin farkına varmadığını söyledi. Bakan Ergin, "Ben aracı fark etmedim. Bana gelen bilgilere göre bizim konvoyla ilgisi olmadığı yönünde. İnceleme sürüyor. Ben de tören esnasında bilgi aldım. Aracı görmedim" dedi.

İŞTE OLAY YERİNDEN GÖRÜNTÜLER / WEB TV

Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!