Adalet Bakanı Gül'den Kılıçdaroğlu'na cevap

Güncelleme Tarihi:

Adalet Bakanı Gülden Kılıçdaroğluna cevap
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2020 17:00

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisine yönelik eleştirilerine, "Koltuğu için kolunun altında kasetlerle gelen birinin bizlere söyleyeceği lafların hiçbirisini kabul etmiyoruz, ciddiye almıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Bakan Gül, ’Nöbetçi Bakan’ uygulaması kapsamında TBMM’de milletvekilleriyle bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Anayasa Mahkemesi’nin Enis Berberoğlu hakkında verdiği, ’hak ihlali’ kararı çerçevesindeki tartışmalara ilişkin, yargı süreci devam ederken Adalet Bakanı olarak yorum yapmasının uygun düşmeyeceğini söyledi. Gül, "Hukukçu olarak da böyle bir prensibimiz yok. Biz hakim savcı değiliz. Dolayısıyla bir Adalet Bakanı’nın, yürütmenin mensubu olan birinin, yargıda olan bir konu ile ilgili süreç devam ederken görüş ihsan etmesi hukuk devleti ile bağdaşmaz. Bu prensibi koruyacağım. Ama, AYM kararları bağlayıcıdır, kararları bellidir. Bunun değerlendirmesini mahkemeler yapacaktır. Hukuk devletinde demokrasi kurum ve kurallarla yürür. Bireysel başvuru hakkını AK Parti getirdi. Hukuk kişilere göre değil, Anayasa ve kanuna göre davranır. AYM kararını beğenirsiniz, beğenmezsiniz ama bağlayıcı olduğu konusunda hiçbir şüphe yok" dedi.

’CİDDİYE ALMIYORUZ’

Bakan Gül, Kılıçdaroğlu’nun bu konuda kendisiyle ilgili eleştirilerine ilişkin de "Koltuğu için kolunun altında kasetlerle gelen birinin bizlere söyleyeceği lafların hiçbirisini kabul etmiyoruz, ciddiye almıyoruz. Biz yürüyen bir dava ile ilgili hakim, savcının amiri değiliz. Bizde hakim savcı cübbesi yok. Sayın Kılıçdaroğlu’nda varsa bilemem. Türkiye’de sadece yargısal yetkiyi hakimler ve savcılar kullanır. Sayın Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’de özlediği bazı tablolar varsa onu bilemem. Hukuk kendi sistemi içeresinde devam eden yürüyen bir süreçtir" diye konuştu.

’BU SALDIRILARI ASLA KABUL ETMİYORUZ’

Bakan Gül, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Hollanda aşırı sağcı Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders’in İslam ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sözlerine ilişkin "Hukuk dışı, insanlık dışı açıklama. Hiçbir hukukta nefret suçları kabul edilemez. Kim olursa olsun suç işleme özgürlüğü yoktur. Avrupa’daki bazı siyasetçileri görüyoruz. İslam’a, Peygamberimize saldırıları asla kimse kabul edemez. Bununla ilgili bir savcılık süreci başlamıştır. Bu düşmanlığın hat safhaya gelmesinde bazı siyasetçilerin ve medya dilinin de etkili olduğunu düşünüyorum. Peygamberimize bu saldırıları asla asla kabul etmiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

BAKMADAN GEÇME!