Açlığa kelepçe savcıdan döndü

Güncelleme Tarihi:

Açlığa kelepçe savcıdan döndü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 1999 00:00

Haberin Devamı

Aç kaldıkları için bakkaldan ekmek çalan 13 yaşındaki M.S. ile 19 yaşındaki Ali Gül, polis nezarethanesinde geceledikten sonra adliyeye elleri kelepçeli getirildi. Ancak gençlerin imdadına savcı yetişti, M.S.'nin ve arkadaşının bileklerine vurulan kelepçe söküldü, ifadeleri alındaktan sonra serbest bırakıldı.

13 yaşındaki M.S., arkadaşı 19 yaşındaki Ali Gül ile önceki gün öğle saatlerinde Sedir Mahallesi'nde bir bakkal dükkanına geldi. Bakkal Mesude Kuduk'tan 4 ekmek, 650 gram peynir ve yarımşar litrelik 2 kutu süt alan gençler, bunların tutarı 2 milyon 250 bin lirayı ödemeden kaçmaya başladı. Kaçakların peşine takılan kadın bakkal, komşu esnafın da yardımıyla M.S.'yi yakaladı, Ali Gül ise kaçtı.

DEMİR PARMAKLIKLAR

Bakkal Mesude Kuduk, gençlerin aç olduklarını öğrenince şikayetçi olmadı. Ancak yasalar ve yönetmelikler, ekmek, peynir ve süt çalarken suçüstü yakalanan M.S.'nin karakola götürülmesini, kaçan Ali'nin de aranmasını emrediyordu.

Öyle de yapıldı. Kaçak Ali Gül'ü arayan polisler, M.S.'yi karakola getirip nezarethaneye koydu. Bir süre sonra Ali Gül de yakalanıp aynı nezarethanede demir parmaklıklar arkasındaki arkadaşının yanına konuldu.

KELEPÇELİ GETİRİLDİ

Sorgularında iki genç, zaten apaçık ortada olan herşeyi anlattılar. İşsizdiler, paraları yoktu. Açlıktan bayılmak üzereyken bir bakkal dükkanına girip yiyecek aldılarını, paraları olmadığı için de kaçmaktan başka çareleri olmadığını söylediler.

Sorgu böylece tamamlandı. Daha önce kimbilir hangi azılı katile, hangi mafya üyesine takılan kelepçeler, bu kez M.S.'nin ve arkadaşı Ali'nin narin bileklerine geçirildi ve 'ekmek hırsızları' dün öğleden sonra karakoldan çıkarılarak Antalya Adliyesi'ne getirildi.

Nöbetçi savcının kapısında ifade vermek için beklerken, tir tir titreyen gençler, aç kaldıkları için çaldıklarını anlattılar. Çaldıkları ekmeği ve peyniri yiyemediklerini, gözaltında da kendilerine bir şey verilmediği için hâlâ aç olduklarını söylediler. Ve hırsız damgası yemekten utanç duyduklarını sürekli tekrarladılar.

SAVCI SERBEST BIRAKTI

Annesi ve babasının kendisi 3 yaşındayken ayrıldığını anlatan M.S., annesinin evlere temizliğe gittiğini, kendisinin de bulaşıkçı olarak çalıştığı lokantadan çıkarıldığını söyledi.

Muğla'daki evinden Antalya'ya 1 ay önce geldiğini anlatan Ali Gül ise 20 milyon lirasını çaldırdığını, M.S. ile sokakta tanışıp arkadaş olduklarını söyledi. Ali Gül, ‘‘3 gün önce açlıktan bayılmak üzereydik. Bahçelievler Karakolu'na gittik. Polis abilere aç olduğumuzu söyledik, yardım istedik. Ancak bizi terslediler. Lara tarafında bir bakkaldan 2 ekmek ve yarım kilo peynir alıp parasını vermedik. Bir süre bunlarla idare ettik. Yeniden acıkınca da, ekmek peynir alıp parasını vermemeyi ikinci kez denedik, başımıza bu iş geldi’’ dedi.

Nöbetçi savcı, ifade aldıktan sonra M.S. ve Ali Gül'ü serbest bıraktı. Ancak M.S. yaşı küçük olduğu için, Ali Gül ise evinden kaçtığı için yeniden polis karakoluna getirildi. Yine bir dizi işlemden sonra gençler nihayet özgür kalabildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!