Acil serviste dehşet! Doktora saldırı anı...

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2021 11:13

Aydın’ın Didim ilçesinde Devlet Hastanesi'nde görevli Acil Servis Hekimi Dr. Doğancan Kılıç (26), polis tarafından rapor için acile getirilen Tahir D.'nin saldırısına uğradı. Saldırı anı ise güvenlik kameralarına yansıdı. Saldırıya uğrayan doktor, "Yanına gidip, hasta muayene yerine geçmesi için 'buyrun' dedim. Bu sırada hiçbir neden yokken bana kafa attı" dedi.

Haberin Devamı

Olay, gece yarısı Didim Devlet Hastanesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Didim'de alkollü olarak araç kullanırken yakalanan ve ekiplere mukavemette bulunan Tahir D., elleri kelepçelenerek emniyet güçlerince rapor için Didim Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Burada doktorun muayenesi bekleyen şüpheli, sürekli polisin elinden kurtulma çabası içindeyken iddiaya göre, bir yandan da çevreye rahatsızlık vermeye başladı. Bir süre sonra doktor Doğancan Kılıç, muayene için getirilen Tahir D.'nin yanına gidip kabine geçmesini istedi. Bu sırada 2 eli kelepçeli olan şüpheli doktora biraz daha yaklaşarak kafa attı. Aldığı darbeyle doktorun sağ kaşı yarılırken, polisler saldırgan Tahir D.'yi yere yatırarak durdurdu.

Saldırı anı güvenlik kameralarına yansırken, ani kafa darbesi ile yaralanan Kılıç’ın kaşı açıldı. Saldırıya uğrayan doktorun kaşına 5 dikiş atılırken, savcılığa sevk edilen saldırgan Tahir D. olaydan 11 saat sonra serbest kaldı.

Haberin Devamı

Acil serviste dehşet Doktora saldırı anı...

Yaşanan olayın ardından açıklama yapan Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz, “Adli ve idari olarak gerekli soruşturmalar başlamıştır. Sürecin takibi bizzat müdürlüğümüzce yapılacaktır. Hekimimize ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, yapılan menfur saldırıyı kınıyoruz” dedi.

Acil serviste dehşet Doktora saldırı anı...

5 DİKİŞ ATILDI

Olayın ardından Dr. Doğancan Kılıç'ın yarılan kaşına meslektaşları tarafından 5 dikiş atıldı. Neye uğradığının şaşkınlığını yaşadığını belirten Dr. Doğancan Kılıç, "Şüphelinin, polisler tarafından alkollü olduğu için muayeneye getirildiğini biliyoruz. Yanına gidip, hasta muayene yerine geçmesi için 'buyrun' dedim. Bu sırada hiçbir neden yokken bana kafa attı. Sonrasında zaten kendisini muayene edemedim. Neden böyle bir şey yatığına anlam veremedim" dedi.

Haberin Devamı

SOSYAL MEDYADA DA TEPKİLERE NEDEN OLDU

Dr. Tahir D.'ye saldırıya tepkiler sosyal medyada da sürüyor. Prof. Dr. Şehsuvar Ertürk de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, "Bu fotoğraf dün gece Didim Devlet Hastanesi'nde görevi başında saldırıya uğrayan bir hekime cerrahi müdahale yapıldıktan hemen sonra çekilmiş. Bu hekim, öğrencim, meslektaşım, evladım ve bizim şikayet edebilecek kimsemiz yok. Ona bize bunu yaşatanlara, göz yumanlara lanet olsun" paylaşımında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!