İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda kar tedbiri! Açıklamalar peş peşe geldi...

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanında kar tedbiri Açıklamalar peş peşe geldi...
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2022 19:47

İstanbul'da yarından itibaren etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda operasyonların aksamaması için gerekli önlemler alındı. İGA İstanbul Havalimanı'nda, seferlerin yüzde 30 oranında azaltıldığını duyururken, Sabiha Gökçen Havalimanı Meydan İşletmesi, 10 Mart yüzde 20, 11 Mart'ta ise uçuşların yüzde 30 azaltılacağını duyurdu. Öte yandan THY 11 Mart’ta İstanbul Havalimanı’ndan 179, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan ise 34 seferini iptal etti. Böylece 10 ve 11 Mart’ta iptal edilen sefer sayısı 418’e ulaşmış oldu.

Haberin Devamı

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA, İstanbul'da yarından itibaren etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle 'güvenli seyahat ve operasyonların aksamaması' için karla mücadele kapsamında tüm önlemlerin uygulamaya alındığını açıkladı.

İGA'dan yapılan yazılı açıklamada İstanbul'da yarın akşamdan itibaren etkisini artırması beklenen kar yağışı nedeniyle İGA İstanbul Havalimanı'nda, seferlerin yüzde 30 oranında azaltıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Bugün itibarıyla kar yağışına yönelik tüm tedbirlerin alındığı İGA İstanbul Havalimanı'nda operasyonlar kesintisiz bir biçimde devam ediyor. Apron, pist ve taksi yolları başta olmak üzere, yoğun kar yağışına yönelik hazırlıkların tamamlandığı İGA İstanbul Havalimanı'nda, görüş mesafesinin sıfıra yakın olduğu durumlar haricinde uçak iniş ve kalkışlarının sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesi planlanıyor. Yolcuların güvenliği için alınan proaktif önlemler doğrultusunda ulaşımda en ufak bir aksamanın yaşanmaması için hassasiyetle çalışılıyor" denildi.

Haberin Devamı

SABİHA GÖKÇEN'DE DE SEFERLER AZALTILACAK

Sabiha Gökçen Havalimanı Meydan İşletmesi Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri A.Ş. (HEAŞ), Meteorolojik Acil Durum Komitesi (MADKOM) toplantısının ardından açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, "Yurt genelinde ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda beklenen olumsuz meteorolojik koşullar nedeniyle, Sabiha Gökçen Havalimanı uçuşlarında, 10.03.2022 tarihinde yüzde 20 oranında ve 11.03.2022 tarihinde yüzde 30 oranında azaltma yapılacaktır. Tüm yolcuların uçuşları ile ilgili son durumu, ilgili havayolunun internet siteleri ve çağrı merkezlerinden takip etmesi tavsiye edilmektedir" denildi.

İKİ GÜNDE 418 SEFER İPTAL OLDU

THY, 11 Mart tarihli kalkış ve varışlı olmak üzere İstanbul Havalimanı’nda 179, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda ise 34 olmak üzere toplam 213 tarifeli seferini iptal etti. Böylece 10 ve 11 Mart’ta iptal edilen sefer sayısı 418’e ulaşmış oldu. Kar yağışına bağlı olarak operasyonların durumuna göre iptallerin artabileceği belirtildi.

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!