Açıklama, krizi besler

Güncelleme Tarihi:

Açıklama, krizi besler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2001 00:00


Süleyman DEMİRKAN / AŞKABAT
Haberin Devamı

Türkmenistan ziyaretini sürdüren MHP Lideri Devlet Bahçeli, istikrarı sağlamak için herkesin katkı sağlaması gerektiğini söyledi. Bahçeli, ‘‘Açıklamalar krizi derinleştirir’’ dedi

MHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, MGK'da Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile Başbakan Bülent Ecevit ve Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan arasında yaşanan kavganın yolaçtığı krizin aşılması için, ‘‘Türkiye'de herşeyden evvel siyasi istikrara ihtiyaç var. İstikrarı sağlayıcı katkının herkes tarafından gösterileceğini inanıyorum’’ dedi. Bahçeli, Ecevit'in yaptığı son açıklamayla krizin sürdüğünün ifade ettiğinin anımsatılması üzerine, ‘‘Açıklamalar krizi derinleştirir. Önemli olan Türkiye'de krizin aşılmasıdır’’ dedi.

Bahçeli, süren krizin pazartesi yapılacak MGK toplantısında giderilip giderilemeyeceği sorusuna, ‘‘Zannediyorum giderilir’’ dedi. ‘‘Denge unsuru olacak mısınız?’’ sorusuna, ‘‘Bu konuda yorum yapmayayım’’ diyen Bahçeli, aynı sorunun yinelenmesi üzerine, ‘‘Hayır, hayır’’ karşılığını verdi. ‘‘Meclis Başkanı arabuluculuk mu yapıyor’’ sorusunu, ‘‘Hayır bir aracılık yok’’ diye yanıtlayan Bahçeli, ‘‘krizin aşılması için taraflar ne yapmalı’’ sorusunu ise, ‘‘Türkiye'de çatışmadan ziyade işbirliği ve koordinasyon olması gerekir. Bu da olacak inşallah’’ diye yanıtladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!