AÖF yaz okulu sınav giriş yerleri açıklandı

Güncelleme Tarihi:

AÖF yaz okulu sınav giriş yerleri açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2019 17:14

Açık Öğretim Fakültesi'nde yaz okulu okuyan öğrenciler AÖF yaz okulu sınavlarının giriş yerleri hakkında bilgileri ve duyuruları takip ediyorlar. AÖF yaz okulu sınav giriş yerleri belli oldu mu sorusunun cevabını arayan öğrenciler sık sık duyuruları kontrol ediyorlar. Peki AÖF yaz okulu sınav giriş yerleri ile ilgili son gelişmeler nedir?

Haberin Devamı

14-15 Eylül tarihlerinde yapılacak olan AÖF yaz okulu sınavları için öğrenciler sınav giriş yerlerini merak ediyorlar. Konu hakkında Anadolu Üniversitesi'nin resmi internet sitesinde resmi açıklama yapıldı ve AÖF yaz okulu sınav giriş yerleri açıklandı..

Yaz okulu bir öğretim döneminde 45 kredilik ders alıp tek dersi kalanlara, dönemlik ders seçme şartlarından geçmiş öğretim yıllarında bazı dersleri alıp başarısız olan ancak mevcut öğretim yılında başarısız olduğu dersi alamayanlara mezuniyetleri için avantaj sağlıyor. 

Bütün illerde uygulanması planlanan yaz okulu sınavları 14-15 Eylül 2019 tarihlerinde yapılacak.

YAZ OKULU SINAV GİRİŞ YERLERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

YAZ OKULUNA DEVAM ZORUNLULUĞU VAR MIDIR?

Yaz okulunda Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapıldığından dolayı devam zorunluluğu bulunmamaktadır.

Haberin Devamı

YAZ OKULUNDA YAPILAN SINAVA KİMLER GİREMEZ

Güz veya Bahar dönemine bakılmaksızın girmiş olduğu son sınavında kopya nedeniyle sınavı/sınavları geçersiz sayılan öğrenci yaz okuluna kayıt yaptırabilir. Ancak kopya olayının gerçekleştiği sınav dönemini izleyen ilk sınav yaz okulu sınavı olacağı için sınava giremez.

YAZ OKULUNA KİMLER GİDEBİLİR?

1- Yaz okuluna güz ve bahar döneminde kayıt yenileten-yeniletmeyen, yarı yıl fark etmeksizin tüm Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Fakültelerin öğrencileri kayıt yaptırabilir.

2- 2018-2019 öğretim yılında son kez yapılacak üç ders sınavına girme hakkı bulunan öğrenciler isterlerse yaz okuluna başvurabilirler. Ancak yaz okuluna kayıt yaptıran öğrenci, üç ders sınavına katılamaz.

3- Öğrenciler, üst yarıyıl ya da alt yarı yıllardan hiç almadıkları dersleri yaz okulunda alabilir. Tüm bu koşullarda yaz okulunda en fazla 5 ders seçebilirler.

4- Öğrenim gördüğü programda FF harf notlu dersi/dersleri olan öğrenci yaz okulunda bu dersi/dersleri alabilir.

5- Genel Not Ortalaması (GNO) 2,00’ın altında olan öğrenciler, koşullu geçtikleri dersleri yani CD, DC ve DD harf notu aldıkları ders/dersleri yaz okulunda alabilir.

BAKMADAN GEÇME!