AÖL sınavları ne zaman? MEB açık lise sınav takvimi

Güncelleme Tarihi:

AÖL sınavları ne zaman MEB açık lise sınav takvimi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2019 16:23

Açık lise sınavlarının tarihine yönelik heyecan dolu bekleyiş devam ederken, öğrencilerin araştırmaları hız kazandı. Merakla sınav takvimini öğrenmek isteyen öğrenciler, 2019-2020 1. dönem AÖL sınav tarihlerini araştırıyor. Peki, AÖL sınavları ne zaman? Açık öğretim lisesi sınavları ne zaman yapılacak? İşte, MEB açık lise sınav takvimi ve konuyla ilgili detaylar.

Haberin Devamı

AÖL 1. dönem sınavları için geri sayım devam ediyor. Öğrenimlerine açıktan devam eden binlerce kişi, AÖL sınavlarına yönelik hazırlıklarında son aşamaya geldi. Gözler şimdi sınavların düzenlenmesi ve ardından sonuçlarının ilan edilmesinde. Peki, açık lise sınavları ne zaman? AÖL 1. dönem sınavı ne zaman?

Açık lise sınavlarının tarihine yönelik heyecan dolu bekleyiş devam ederken, öğrencilerin araştırmaları hız kazandı. AÖL öğrencileri, 2019-2020 1. dönem sınavlarının tam tarihini öğrenmek istiyor. İşte, MEB AÖL sınav takvimi...

AÖL 1. DÖNEM SINAVLARI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) yayımladığı iş takvimine göre; AÖL 2019-2020 eğitim dönemi, 1. dönem sonu sınavları 07- 08 Aralık 2019 tarihlerinde yapılacak. 1. dönem sınava giriş yerlerinin internette erişime açılması ise 4 Aralık'ta yapılacak.

Haberin Devamı

SINAVA GİRİŞTE GEREKLİ BELGELER

Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı

Açık Öğretim Lisesi Sınava Giriş Belgesi

Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı (ya da eşdeğer bir kimlik kartı)

Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı ve Sınava Giriş Belgesi yanında bulunmayan öğrenciler geçerli bir kimlik kartıyla (nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport) salon yoklama listelerinde isimleri olmaları halinde sınava alınacaklar.

SINAV MERKEZİNİN BELİRLENMESİ

Sınav bölgesi ile adres bilgileri farklı olup adres bilgilerini değiştiren öğrenci sınav merkezini değiştirmiş olmaz. Bu nedenle öğrencinin mutlaka sınav merkezini kontrol ederek sınava girmek istediği merkezi seçmesi ve doğruluğundan emin olması gerekmektedir.

Sistemde, sınav giriş yerini değiştirmek isteyen öğrenciler, “Bilgi Düzenleme” menüsü altındaki “Sınav Bölgesi İrtibat Merkezi” seçeneğini, Adres bilgilerini güncellemek veya değiştirmek isteyenler “Bilgi Düzenleme” menüsü altındaki “Adres Bilgileri” seçeneğini kullanabilir.

Adres bilgilerinizi değiştirmeniz sınav merkezinizin de değişeceği anlamına gelmez. Bu nedenle sınav merkezinizi mutlaka sistemde “Sınav Bölgesi İrtibat Merkezi” seçeneğinden kontrol ediniz ve değişmesi gerekiyorsa değiştiriniz.

Mezun olan öğrencilerimizin diplomaları adres ilindeki Koordinatör Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine gönderilmektedir. Adres bilgilerinizi güncellerken bu durumu dikkate almanız yararınıza olacaktır.

BAKMADAN GEÇME!