AÖL 1. dönem sınavı ne zaman, hangi gün yapılacak? Açık lise sınav tarihlerinde son gelişmeler

Güncelleme Tarihi:

AÖL 1. dönem sınavı ne zaman, hangi gün yapılacak Açık lise sınav tarihlerinde son gelişmeler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2021 18:08

AÖL 1. dönem sınavı ile Açık Öğretim Lisesi'nde süreç kaldığı yerden devam edecek. Milli Eğitim Bakanlığı'nın online olacak yapılacağını duyurduğu AÖL 1. dönem sınavlarının tarih bilgisi, sınava girmeye hazırlanan binlerce kişinin gündemindeki konu olmaya devam ediyor. Peki, AÖL 1. dönem sınavı ne zaman, hangi gün yapılacak? İşte, açık lise sınavları için merak edilen bazı detaylar

Haberin Devamı

2021'in gelmesi ile birlikte ertelenen MEB sınavlarına yönelik araştırmalar hız kazandı. Açık lise sınavı olarak da bilinen AÖL sınavlarının 1. dönemi, koronavirüs vakalarındaki artış ve alınan önlemler nedeni ile ertelenmişti. Peki, AÖL 1. dönem sınavı ne zaman?

AÖL SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

MEB açıklamasında, '26 - 27 Aralık 2020 tarihlerinde yapılacak online sınavlara sadece Yurtdışı Ortadoğu (K.K.T.C hariç) programına kayıtlı öğrenciler girecektir.' denildi.
Henüz yurt içinde ne zaman sınav yapılacağı ise açıklanmadı.

Türkiye'de öğrenim gören öğrenciler için AÖL sınav tarihlerinin koronavirüs vaka sayısına göre netleşmesi bekleniyor.

Konuya dair ayrıntılar geldikçe haberimizde yer vereceğiz.

SINAVA KİMLER GİRECEK?

Açık Öğretim Kurumları Online Sınavları, yurt dışı sınav merkezlerinde gerçekleştirilemeyen 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı II. Dönem Açık Öğretim Kurumları Sınavlarına katılması gereken öğrencilerin hak kayıplarının önlenmesi amacıyla yapılacak olan eşdeğer sınavları ifade eder.

Haberin Devamı

Açık Öğretim Kurumları Online Sınavlarına yurt dışında ikamet eden ve Açık Öğretim Kurumlarına kayıtlı öğrenciler katılabileceklerdir.

Aynı eğitim öğretim yılı ve dönemi için yurt içi sınav merkezlerinde yapılan sınavlara katılmış olan öğrenciler online sınava katılamayacaklardır.

Sınav ücreti, AÖK kayıt işlemleri için adaylar tarafından ödenen ücretler dâhilinde olacaktır. Adaylar ayrıca bir sınav ücreti ödemeyeceklerdir.

BAKMADAN GEÇME!