Açık lise kayıtları ne zaman? AÖL 2019-2020 1. dönem kayıt tarihi belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Açık lise kayıtları ne zaman AÖL 2019-2020 1. dönem kayıt tarihi belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2019 16:01

Geçtiğimiz haftalarda tamamlanan 2018-2019 AÖL 3. dönem sınavlarının ardından binlerce açık lise öğrencisinin gözü bu kez, AÖL yeni dönem kayıt işlemlerine çevrildi. Bu hususta bilgi almak isteyen öğrenciler, MEB tarafından yapılan resmi açıklamaları araştırıyor. Peki, Açık lise kayıtları ne zaman? AÖL yeni dönem kayıtları ne zaman?

Haberin Devamı

Eğitim hayatına Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Açık Öğretim Lisesi'nde (AÖL) devam eden yüz binlerce öğrenci, 2019-2020 yılı AÖL 1. dönem kayıt yenileme tarihlerini sorguluyor. İşte, AÖL kayıt sürecine dair merak edilen detaylar...

AÖL iş takviminde yer alan bilgilere göre; 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı I. dönem yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemleri, 21 Ağustos'ta başlayacak ve 27 Eylül'e kadar devam edecek.

AÖL İŞ TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

AÖL DİPLOMASI NASIL VE NEREDEN ALINIR?

Dönem sonunda mezun olan Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin diplomaları sınava girilen tarihten yaklaşık 2-3 ay sonra koordinatör Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine gönderilmektedir. İlinizdeki Koordinatör Halk Eğitim Merkezinin neresi olduğunu AÖL internet sayfasından kısmından görebilirsiniz.

Haberin Devamı

Şayet öğrencimiz Açık Öğretim Lisesinden Çıkma Belgesi almışsa Çıkma Belgesinin aslı ile başvurması gerekmektedir. Diplomayı öğrenci yerine bir başkası alacak ise bu kişinin noterden vekil tayin edilmesi gerekmektedir. Vekilin Noterden alınan vekâlet ve yukarda belirtilen öğrencinin getirmesi gereken evraklardan biri ile başvurması gerekmektedir.

BAKMADAN GEÇME!