Açık hava heykel atölyesi

Güncelleme Tarihi:

Açık hava heykel atölyesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kocaeli'nin Gölcük İlçesi Değirmendere Beldesinde, ünlü heykeltraş Zühtü Müridoğlu anısına düzenlenen ve bu yıl 6'ncısı yapılacak Ahşap Heykel Sempozyumu nedeniyle, Çınarlık Meydanı açık hava heykel atölyesine dönüştü.

Önceki yıllarda yapılan heykellerin sahil bandı ve parkları süslediği, ayrıca çeşitli kuruluşlara da belirli bedel karşılığı satıldığı Değirmendere'de, bu yılki sempozyuma 4'ü yabancı 6 heykeltraş katıldı.

Türkiye'den Ayla Tuna ve Ebru Yılmaz'ın yanı sıra Rusya'dan Wladislaw Saijev, Hollanda'dan Adri A.C. De Fluıter, Almanya'dan Roman Manevitch ve Japonya'dan Ikki Miyake'nin katıldığı sempozyumda, heykeltraşların kullanacağı ağaçlar belediyece temin edildi.

Asırlık çınar ağaçlarının süslediği ünlü Çınarlık Meydanı'nda halka açık ortamda yapılan çalışmalar meraklılar tarafından da büyük bir ilgiyle izlendi. 24 Temmuz'a kadar sürecek sempozyum boyunca heykeltraşların yapacağı eserler sergilenecek ve beldenin çeşitli bölgelerini süsleyecek.

Bir süre önce Değirmendere Belediyesi olarak toplam kalite uygulaması başlatıp Kal-Der'e üye olduğu gerekçesiyle hakkında bakanlık müfettişlerince soruşturma açılan Başkan Ertuğrul Akalın, ‘‘Körfez'in incisi’’ diye adlandırılan beldenin sanat ve kültür merkezine dönüştüğünü, bundan geri adım atmanın mümkün olmadığını bildirdi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!