Türkiye'nin dört bir yanından haberler peş peşe geldi! Gazetecilere şaşırtan soru...

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2020 09:49

Her Kurban Bayramı'nda yaşanan bilindik manzaralar bu bayramda yaşandı. Türkiye'nin dört bir yanından 'acemi kasap' haberleri peş peşe geldi.

Haberin Devamı

İLK VAKA BEN MİYİM DİYE SORDU

SAMSUN'da Kurban Bayramı'nın ilk gününde kurban kesimi sırasında acemi kasaplar, kendilerini yaraladı. Elinden yaralanıp hastanenin acil servisine başvuran kişi, basın mensuplarına kendisinin ilk vaka olup olmadığını sordu.

Kentte, Kurban Bayramı'nın ilk günü bayram namazının ardından kurbanlar kesilmeye başlandı. Belediyelerin gösterdiği kesim alanlarına giden vatandaşlar, kurbanlarını kesti. Kurbanların kesilmesi sırasında kendilerini bıçakla, çengelle ya da kurbanlık hayvanın boynuz darbesiyle yaralayan vatandaşlar da hastanelerin acil servislerine başvurdu. Çoğu elinden yaralanan vatandaşlar, hastanelere akın etti. Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne gelen yaklaşık 20 acemi kasap, tedaviye alındı. Kurban kestiği hayvanın etini çengele takarken elinden yaralanan ve 40 yıllık kasap olduğunu söyleyen bir vatandaş ise görüntü çeken basın mensuplarına kendisinin ilk vaka olup olmadığını sordu. Yakınları tarafından hastanelere kaldırılan acemi kasapların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Türkiyenin dört bir yanından haberler peş peşe geldi Gazetecilere şaşırtan soru...

ADANA'DA ACEMİ KASAPLAR HASTANELERE KOŞTU

Haberin Devamı

ADANA'da bayramın ilk gününde kurbanlıklarını keserken, kendilerini yaralayan acemi kasaplar, hastanelere akın etti.

Kurban Bayramı'nın ilk günü, bayram namazının ardından kurbanlıklarını kesmek için evlerine getiren bazı vatandaşlar, kendilerini yaraladı. Çoğu elinden yaralı vatandaşlar, hastanelere akın etti. Bazıları ise ellerindeki yaraları gizlemeye çalıştı. El ve parmaklarından yaralanan acemi kasaplar, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Kesilen parmağına dikiş attırdıktan sonra hastaneden çıkan bir vatandaş, "Usta kasap da olsak, yine de kesilebiliyor. Kesilmez diye bir şey yok. İyiyim" dedi.

Türkiyenin dört bir yanından haberler peş peşe geldi Gazetecilere şaşırtan soru...

KAHRAMANMARAŞ'TA ACİL SERVİSLER ACEMİ KASAPLARLA DOLU


KAHRAMANMARAŞ'ta kurban keserken kazara kendilerini kesen acemi kasaplar hastanelerde tedaviye alındı. Kahramanmaraş'ta hastaneleri acil servisleri kurban yerine kendilerini kesen acemi kasaplarla dolu. Aralarında çocukların da olduğu acemi kasaplar ambulansla veya yakınları tarafından hastaneler götürülerek tedavileri yaptırıldı.

Haberin Devamı

Sağlık personeli tarafından dikişleri atıldıktan sonra taburcu edilen acemi kasaplar, yarım bıraktıkları işi bitirmek için tekrar kurbanının yanına gitti.

ADIYAMAN'DA ÇOK SAYIDA KİŞİ YARALANDI

ADIYAMAN'da, kurban kesimi sırasında yanlışlıkla kendisini yaralayan çok sayıda kişi hastanelik oldu.

Bayramın ilk günü sabah erken saatlerde kent merkezi ve ilçelerde kurban kesimi sırasında kazara bıçaklarla kendisini yaralayan aralarında kadınların da olduğu çok sayıda kişi, yakınları tarafından hastanelere götürüldü. El, kol ve bacaklarında kesik oluşan yaralılar, ayakta müdahaleleri yapılarak evlerine gönderildi.

Türkiyenin dört bir yanından haberler peş peşe geldi Gazetecilere şaşırtan soru...
BURSA'DA ACEMİ KASAPLAR HASTANELERE AKIN ETTİ

Haberin Devamı

BURSA'da kurban keserken kendilerini yaralayan vatandaşlar, sabahın erken saatlerinde hastaneleri doldurdu.

Bursa merkezi ve ilçelerinde bayramın ilk sabahında acil servisler, kurban kesmek isterken yaralanan acemi kasaplarla doldu. Bıçakla veya hayvanların boynuz darbeleriyle yaralanan vatandaşlardan, durumu hafif olanlar kendi imkanlarıyla, ağır yaralı olanlar ise ambulanslarla hastaneye geldi. Yaralılar hastanelerde tedavi altına alındı.

Türkiyenin dört bir yanından haberler peş peşe geldi Gazetecilere şaşırtan soru...
MALATYA'DA ACEMİ KASAPLAR HASTANELERİ DOLDURDU

MALATYA'da, kurban kesimi sırasında, hayvanlardan aldıkları darbeler ve bıçakla yaralananlar, hastanelere akın etti.Kurban Bayramı'nın ilk gününde, birçok kişi, kurban kesim yerlerinde hayvanlarını kesti. Kesim sırasında hayvan darbeleri ve bıçakla kendisini yaralayanlar da oldu. Acemi kasaplar, yakınları tarafından ya da çağrılan ambulanslarla götürüldükleri hastanelerde tedavi oldu.

Haberin Devamı

Kesim yaptığı sırada kurbanlığın kaçmaya çalışması esnasında bıçağı eline saplayan ve ardından tedavi için hastaneye gelen Mehmet Aybek, "Kendimi kestim, kasap değilim, acemilik işte. Bıçak denk geldi, ufak kesik oluştu. Çok şükür bir şey olmadı" dedi.

Türkiyenin dört bir yanından haberler peş peşe geldi Gazetecilere şaşırtan soru...
KAYSERİ'DE ACEMİ KASAPLAR HASTANELERE KOŞTU

KAYSERİ'de, kurban keserken kazayla kendilerini keserek yaralanan acemi kasaplar, hastanelere başvurdu.

Kayseri'de bayram namazını kılanlar, kurbanlıklarını kesmek için belediyelerin belirlediği kesim alanlarına gitti. Acemi kasapların kimisi kurban keserken kazayla kol ve bacaklarını kesip yaralandı kimisi de hayvanların darbeleriyle yaralandı. Yaralanan kasaplar, kendi imkanlarıyla Kayseri Devlet Hastanesi'ne başvurarak tedaviye alındı.

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!